Punajuuririsotto

Punajuuririsotto kanalla:
5 annosta

8 dl                kasvislientä (fondista)
300 g             pieneksi kuutioituja punajuuria (valutettuna ja sokeroimaton liemi! jos käytät säilykettä)
5 rkl               oliiviöljyä
1                    iso sipuli hienoksi silputtuna
4 dl                arborio risottoriisiä
2 dl                valkoviiniä (kuivaa, esim. Fumées blanches, Ranska)
500 g             kananohufileitä
1 rkl               margariinia
                      suolaa
                      pippuria
                      piri piri-maustetta (timjamikin käy)
                      aurajuustoa


Valmista kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa.

Lisää öljy kylmään kattilaan ja laita 2/3 sipulit sen sekaan. Lisää lämpöä pikkuhiljaa, että sipulit kuullottuvat läpikuultaviksi, mutta eivät ruskistu!

Lisää riisi ja punajuurikuutiot sipulien joukkoon ja kuullota niitä pari minuuttia.

Lisää viini ja pyöritä riisiseosta viinissä niin kauan, kunnes viinistä puolet on imeytynyt riisiin.

Lisää kasvislientä pari kauhallista kerrallaan ja anna taas riisin imeä nesteestä puolet. Sekoita kokoajan hellästi hämmentäen, älä päästä riisiä kuivumaan tai ottamaan kiinni pohjaan missään vaiheessa. Maistele riisiä aina välillä, jotta tiedät kuinka paljon riisiin pitää vielä nestettä laittaa. Risotto on valmista, kun se on valuvaa ja siinä on vielä purutuntuma jäljellä (eli riisin ydin on vielä raaka).

Kana:
Kuumenna pannu ja lisää margariini. Paista kanapaloja täydellä teholla toiselta puolelta, jotta saavat väriä pintaan. Käännä kanat ja alenna lämpötilaa hieman alle puoleen maksimista ja peitä kannella. Anna hautua kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja piri pirillä.


Asettele annos lautaselle ja kruunaa ateria aurajuustomurusilla ja salaatilla.


Jälkiruokaa...

Kommentit

Suositut tekstit