Punajuuririsotto
Punajuuririsotto
kanalla:
5 annosta
8 dl kasvislientä (fondista)
300 g pieneksi
kuutioituja punajuuria (valutettuna ja sokeroimaton liemi! jos käytät
säilykettä)
5 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli hienoksi silputtuna
4 dl arborio risottoriisiä
2 dl valkoviiniä (kuivaa, esim.
Fumées blanches, Ranska)
500 g kananohufileitä
1 rkl margariinia
suolaa
pippuria
piri piri-maustetta
(timjamikin käy)
aurajuustoa
Valmista kasvisliemi
kiehuvaksi kattilassa.
Lisää öljy kylmään kattilaan ja laita 2/3 sipulit sen
sekaan. Lisää lämpöä pikkuhiljaa, että sipulit kuullottuvat läpikuultaviksi,
mutta eivät ruskistu!
Lisää riisi ja
punajuurikuutiot sipulien joukkoon ja kuullota niitä pari minuuttia.
Lisää viini ja pyöritä
riisiseosta viinissä niin kauan, kunnes viinistä puolet on imeytynyt riisiin.
Lisää kasvislientä
pari kauhallista kerrallaan ja anna taas riisin imeä nesteestä puolet. Sekoita
kokoajan hellästi hämmentäen, älä päästä riisiä kuivumaan tai ottamaan kiinni
pohjaan missään vaiheessa. Maistele riisiä aina välillä, jotta tiedät kuinka
paljon riisiin pitää vielä nestettä laittaa. Risotto on valmista, kun se on
valuvaa ja siinä on vielä purutuntuma jäljellä (eli riisin ydin on vielä
raaka).
Kana:
Kuumenna pannu ja
lisää margariini. Paista kanapaloja täydellä teholla toiselta puolelta, jotta saavat
väriä pintaan. Käännä kanat ja alenna lämpötilaa hieman alle puoleen maksimista
ja peitä kannella. Anna hautua kypsäksi. Mausta suolalla, pippurilla ja piri
pirillä.
Asettele annos
lautaselle ja kruunaa ateria aurajuustomurusilla ja salaatilla.
Jälkiruokaa... |
Kommentit
Lähetä kommentti