Tomaatti-mozzarellapiirakka
31.10. Petkeljärven kansallispuisto. |
Pohja:
31.10. Petkeljärven kansallispuisto. |
Lepoaika 60 min
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
80 g margariinia
½ dl kylmää vettä
Nypi jauhot, suola
leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti
tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla
(leikkaa ylimääräinen pois) ja levitä taikina pohjalle ja hieman reunoille.
Laita pohja tunniksi jääkaappiin.
Täyte:
4 pientä tomaattia
300 g mozzarellajuustoa
3 valkosipulinkynttä
1 puska basilikanlehtiä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
Lämmitä uuni
200-asteeseen. Ota pohja jääkaapista ja tee taikinaan muutamia haarukan pistoja
ympäripohjaa. Esipaista uunin keskitasolla 10 min.
Viipaloi tomaatit,
mozzarellat ja valkosipulit. Asettele ne ja basilikanlehdet kerroksittain
pohjalle. Sirottele lopuksi päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paista uunin
keskitasolla 30 min. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.
Kommentit
Lähetä kommentti