Tomaatti-mozzarellapiirakka

31.10. Petkeljärven kansallispuisto.
Pohja:
31.10. Petkeljärven kansallispuisto.
Lepoaika 60 min

2 dl                vehnäjauhoja
½ dl               ruisjauhoja
                      ripaus suolaa
½ tl                leivinjauhetta
80 g               margariinia
½ dl               kylmää vettä

Nypi jauhot, suola leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Vuoraa irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla (leikkaa ylimääräinen pois) ja levitä taikina pohjalle ja hieman reunoille. Laita pohja tunniksi jääkaappiin.

Täyte:
4                    pientä tomaattia
300 g             mozzarellajuustoa
3                    valkosipulinkynttä
1                    puska basilikanlehtiä
1 rkl               oliiviöljyä
                      suolaa
                      mustapippuria

Lämmitä uuni 200-asteeseen. Ota pohja jääkaapista ja tee taikinaan muutamia haarukan pistoja ympäripohjaa. Esipaista uunin keskitasolla 10 min.


Viipaloi tomaatit, mozzarellat ja valkosipulit. Asettele ne ja basilikanlehdet kerroksittain pohjalle. Sirottele lopuksi päälle öljyä, suolaa ja pippuria. Paista uunin keskitasolla 30 min. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.

Kommentit

Suositut tekstit