Pinaatti-Fetapiirakka
Kauheasti on kulunut aikaa siitä, kun viimeksi tänne
kirjoittelin. Syntymäpäivien part kakkosta vietettiin tuossa taannoin
virallisen syntymäpäivän jälkeen. Olimme mökillä saunomassa ja uimassa.
Lahjaksi tuli ehkä über-hienoin tupperwaren yritti(sipuli)silppuri.
Kiitokset siis siitä! :) Se onkin sen jälkeen ollut kovassa käytössä niin
sipulin silppuamisessa kuin esim. keksien murustamisessa.
Tosiaan
syntymäpäivälahjaksi sain muutakin kivaa keittiökamaa, joita esittelen
myöhemmin :). Suuret kiitokset kaikista muistamisista!
Syntymäpäivä part kakkosessa tarjolla tosiaan oli sitten pinaatti-fetapiirakkaa ©.
Olen jo joskus vuosi sitten ensimmäisen kerran kyseisen piirakan leiponut ja
huomasin tuossa, että reseptikirjaan olen jopa joskus merkannut että yksi
viidesosa piirakkaa sisältää 300 kcal. Ei siis ihan hirveän paljon jos pienen
slaissin ottaa, mutta juuri sopivasti, jos esim. ottaa piirakkaa evääksi
kouluun tai töihin.
Pinaatti-Fetapiirakka
Uuni: 200 astetta, 15 min ® 225 astetta, n. 15 min
Pohja:
2,5 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
1 tl suolaa
1 dl kylmää
vettä
25 g sulatettua
margariinia
Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.
Lisää vesi ja margariini kuivien aineiden joukkoon ja
sekoita tasaiseksi (jos seos ei muovaudu yhtenäiseksi taikinaksi, seos on
luultavasti liian kuivaa… lisää siis HIEMAN vettä (max. 0,5 dl)).
Levitä taikina (voideltuun) piirakkavuokaan.
Täyte:
3 pientä
punasipulia
200 g fetaa
1 prk Créme
bonjour cuisine: valkosipuli & yrtit
1 prk kermaviiliä
0,5 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
3 tl rouhittua
mustapippuria
5 kananmunaa
1 rasia kirsikka
tomaatteja / 2-3 isoa tomaattia
150 g babypinaattia
(hienonnettuna)
Pilko kaksi sipulia renkaiksi/puolirenkaiksi ja ruskista ne
pannulla.
Pilko feta kuutioiksi ja puolita kirsikkatomaatit/ viipaloi isot
tomaatit. Pilko yksi sipuli renkaiksi
Sekoita kulhossa maito, créme bonjour cuisine, kermaviili,
suola ja pippuri sekä kananmunat.
Levitä paistetut sipulirenkaat, feta ja pinaatti piirakkavuoan
pohjalle. Kaada kananmunaseos täytteiden päälle.
Asettele tomaattit ja paistamattomat sipulirenkaat
täytteiden päälle.
Paista uunin keskitasolla ensin 15 min, jonka jälkeen nosta
lämpötilaa ja paista piirakkaa vielä n. 15 min. Piirakka on valmis, kun
kananmunaseos on hyytynyt kokonaan. Jos tuntuu, että päällinen tai reunat
meinaa palaa, ennen kuin kananmunaseos on kunnolla hyytynyt, peitä piirakka
foliolla.
Kommentit
Lähetä kommentti