Ellan kuningatarpiirakka
Kuningatarpiirakka syntyi tuossa yksi päivä, kun minulla
alkoi tehdä ihan hirveästi mieli mustikkapiirakkaa. Olin sitten kaupassa
ostamassa siihen aineksia, kunnes tapahtui jotain täysin odottamatonta. Minulla
alkoi myös tehdä ihan hirveästi mieli vadelmaa. Outoa tässä on siis se, etten
pidä vadelmasta melkein yhtään. Vain jossain harvoissa tilanteissa syön
vadelmaa, mutta yleensä se tilanne on se, ettei valinnan varaa ole. No ostinpa
sitten myös vadelmia sillä kertaa.
Olin päättänyt mennä seuraavana päivänä hieman entiselle työpaikalleni © vähän moikkailemaan ja
katsomaan millaiset meiningit siellä nykyään ja veinkin sitten hirmuisen
satsin piirakkaa sinne mukanani tuliaisiksi :).
Kauppareissu oli muutenkin outojen mielitekojen valtaama,
joten päätin myös seurata niitä ja päädyin käyttämään pohjassa keksejä. Se oli
mielestäni kyllä hyvä ratkaisu, sillä pohja onnistui todella hyvin ja se
maistui yksinäänkin hyvälle. Steviaa olen käyttänyt vain ja ainoastaan siitä
syystä, että yritin tehdä piirakasta edes jotenkin vähäkalorisempaa :)… varmaan
kyllä aika turha yritys tuon rasvamäärän jälkeen :D.
Ja tällainen piirakka siitä sitten syntyi:
Ellan
kuningatarpiirakka
Uuni 180 astetta
5 + 25 min
Pohja:
1,5 dl stevia-makeutusjauhetta
15 kpl Kulta-Marie
keksiä
3 dl vehnäjauheja
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g kermaviiliä
250 g kermamaitorahkaa
¼ dl steviamakeutusjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
250 g mustikoita
200 g vadelmia
Vatkaa margariini, vaniljasokeri ja makeutusjauhe yhteen
vaaleaksi vaahdoksi.
Murskaa keksit tasaiseksi murumassaksi ja sekoita ne
margariiniseoksen joukkoon.
Sekoita leivinjauhe ja jauhot yhteen ja sekoita ne
pikkuhiljaa margriini-keksiseoksen joukkoon. Sekoita taikina massa tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Esipaista pohjaa 5 minuuttia uunin keskitasolla.
Sekoita kulhossa kermaviili, kermamaitorahka, makeutusjauhe,
vaniljasokeri ja kananmunat.
Levitä mustikat ja vadelmat esipaistetun pohjan päällä ja
kaada päälle viili-rahkaseos.
Paista uunin keskitasossa noin 25min, kunnes viili-rahkaseos
on hyytynyt.
Tarjoillaan vaniljakastikkeen
©
kera.
Kommentit
Lähetä kommentti