Ellan kuningatarpiirakka

Kuningatarpiirakka syntyi tuossa yksi päivä, kun minulla alkoi tehdä ihan hirveästi mieli mustikkapiirakkaa. Olin sitten kaupassa ostamassa siihen aineksia, kunnes tapahtui jotain täysin odottamatonta. Minulla alkoi myös tehdä ihan hirveästi mieli vadelmaa. Outoa tässä on siis se, etten pidä vadelmasta melkein yhtään. Vain jossain harvoissa tilanteissa syön vadelmaa, mutta yleensä se tilanne on se, ettei valinnan varaa ole. No ostinpa sitten myös vadelmia sillä kertaa.

Olin päättänyt mennä seuraavana päivänä hieman entiselle työpaikalleni © vähän moikkailemaan ja katsomaan millaiset meiningit siellä nykyään ja veinkin sitten hirmuisen satsin piirakkaa sinne mukanani tuliaisiksi :).

Kauppareissu oli muutenkin outojen mielitekojen valtaama, joten päätin myös seurata niitä ja päädyin käyttämään pohjassa keksejä. Se oli mielestäni kyllä hyvä ratkaisu, sillä pohja onnistui todella hyvin ja se maistui yksinäänkin hyvälle. Steviaa olen käyttänyt vain ja ainoastaan siitä syystä, että yritin tehdä piirakasta edes jotenkin vähäkalorisempaa :)… varmaan kyllä aika turha yritys tuon rasvamäärän jälkeen :D.

Ja tällainen piirakka siitä sitten syntyi:

Ellan kuningatarpiirakka
Uuni 180 astetta
5 + 25 min

Pohja:
150 g             margariinia
1,5 dl             stevia-makeutusjauhetta     
15 kpl            Kulta-Marie keksiä
3 dl                vehnäjauheja
1                    kananmuna
2 tl                 vaniljasokeria
1 tl                 leivinjauhetta

Täyte:
250 g             kermaviiliä
250 g             kermamaitorahkaa
¼ dl               steviamakeutusjauhetta
3 tl                 vaniljasokeria
3                    kananmunaa
250 g             mustikoita
200 g             vadelmia



Vatkaa margariini, vaniljasokeri ja makeutusjauhe yhteen vaaleaksi vaahdoksi.

Murskaa keksit tasaiseksi murumassaksi ja sekoita ne margariiniseoksen joukkoon.

Sekoita leivinjauhe ja jauhot yhteen ja sekoita ne pikkuhiljaa margriini-keksiseoksen joukkoon. Sekoita taikina massa tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Esipaista pohjaa 5 minuuttia uunin keskitasolla.

Sekoita kulhossa kermaviili, kermamaitorahka, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja kananmunat.

Levitä mustikat ja vadelmat esipaistetun pohjan päällä ja kaada päälle viili-rahkaseos.

Paista uunin keskitasossa noin 25min, kunnes viili-rahkaseos on hyytynyt.


Tarjoillaan vaniljakastikkeen © kera.

Kommentit

Suositut tekstit