Ystävän limppu tuparilahjaksi
Koulun viimeinen päivä oli eilen. Vaikka koulussa
onkin aivan ihanaa niin kyllä jo taukoa tarvitaankin :). Mikäs sen parempi tapa
viettää ensimmäistä virallista kesälomapäivää kuin kavereiden kanssa.
Tänään on siis tiedossa kaverini Marin tupaantuliaiset ja
hänelle sitten vein tuparilahjaksi omatekoista leipää, jottei hän ”ikinä tulisi
näkemään nälkää” ♥.
Ystävän limppu
Uuni: 250oC, alataso
20-30 min
20-30 min
1 pss kuivahiivaa
5 dl maitoa
60 g sulatettua margariinia
2 dl luonnon jogurttia
2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
1 dl Elovena vehnänalkioita
4 dl grahamvehnäjauhoja
8-10 dl hiivaleipäjauhoja
5 dl maitoa
60 g sulatettua margariinia
2 dl luonnon jogurttia
2 tl suolaa
3 rkl hunajaa
1 dl Elovena vehnänalkioita
4 dl grahamvehnäjauhoja
8-10 dl hiivaleipäjauhoja
Ota jogurtti n. 15 min ennen leipomista
huoneenlämpöön.
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita
maidon joukkoon jogurtti, suola, hunaja ja vehnänalkiot. Sekoita kuivahiiva
grahamjauhoihin ja lisää se maitoon.
Vaivaa taikinaan vähän kerrallaan hiivaleipäjauhot
ja lopuksi vaivaa sulatettu margariini taikinaan. Vaivaa vielä noin 10 min. Jätä
taikina kulho lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi (n.
45min) (Esim. lämpimään vesihauteeseen, sillä jogurtti laskee maidon
lämpötilaa, jolloin hiiva ei välttämättä lähde toimimaan kunnolla).
Kun taikina on kohonnut, puolita se ja aseta
puolikkaat voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota liinan alla, esim. hellan
päällä samalla kun uuni lämpenee, 40 min.
Ennen uuniin laittoa valele leivät lämpimällä
vedellä.
Leipä oli kyllä hyvännäköstä ja tuoksu tosi hyvälle!
VastaaPoistaOi että ko menen joskus kotia niin vois kokeilla tehä leivinuunissa oikeita rieskoja vaikka! :)
Voit Marilta kysellä mitä mieltä se oli :) Se otti toisen limpuista kokonaan mukaan reissuun :D
Poista