Ystävän limppu tuparilahjaksi


Koulun viimeinen päivä oli eilen. Vaikka koulussa onkin aivan ihanaa niin kyllä jo taukoa tarvitaankin :). Mikäs sen parempi tapa viettää ensimmäistä virallista kesälomapäivää kuin kavereiden kanssa.

Tänään on siis tiedossa kaverini Marin tupaantuliaiset ja hänelle sitten vein tuparilahjaksi omatekoista leipää, jottei hän ”ikinä tulisi näkemään nälkää” ♥. 

Ystävän limppu
Uuni: 250oC, alataso
20-30 min

1 pss              kuivahiivaa
5 dl                maitoa
60 g               sulatettua margariinia
2 dl                luonnon jogurttia
2 tl                 suolaa
3 rkl               hunajaa
1 dl                Elovena vehnänalkioita
4 dl                grahamvehnäjauhoja
8-10 dl          hiivaleipäjauhoja

Ota jogurtti n. 15 min ennen leipomista huoneenlämpöön.

Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita maidon joukkoon jogurtti, suola, hunaja ja vehnänalkiot. Sekoita kuivahiiva grahamjauhoihin ja lisää se maitoon.

Vaivaa taikinaan vähän kerrallaan hiivaleipäjauhot ja lopuksi vaivaa sulatettu margariini taikinaan. Vaivaa vielä noin 10 min. Jätä taikina kulho lämpimään, vedottomaan paikkaan kohoamaan kaksinkertaiseksi (n. 45min) (Esim. lämpimään vesihauteeseen, sillä jogurtti laskee maidon lämpötilaa, jolloin hiiva ei välttämättä lähde toimimaan kunnolla).

Kun taikina on kohonnut, puolita se ja aseta puolikkaat voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota liinan alla, esim. hellan päällä samalla kun uuni lämpenee, 40 min.

Ennen uuniin laittoa valele leivät lämpimällä vedellä. 

Kommentit

  1. Leipä oli kyllä hyvännäköstä ja tuoksu tosi hyvälle!
    Oi että ko menen joskus kotia niin vois kokeilla tehä leivinuunissa oikeita rieskoja vaikka! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voit Marilta kysellä mitä mieltä se oli :) Se otti toisen limpuista kokonaan mukaan reissuun :D

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit