Lammas-Fetakuppikakut
Tänään myös iski
kuppikakkuviilinki. Idealla oikein iski kun näin kaapissa lampaansäilykelihaa ja
fetaa ©. Nam! Päätimpä
sitten tehdä suolaisia kuppikakkuja.
Ja kun tuohon kauraan olen rakastunut, niin taikinaanhan tietysti tulee myös
kauraa.
Lammas-Fetakuppikakut
18 kpl
Kiertoilmauuni 200oC (tavallinen: 225 oC)
20-25 min
Kuppi
3 dl kaurahiutaleita
2-3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
50 g sulatettua margariinia
1dl vettä
Täyte:
450 g lampaan säilykelihaa
2 keskikokoista sipulia
200 g fetaa
Munamaito:
4 dl täysmaitoa
5 kananmunaa
2 tl suolaa
3 tl timjamia
2 tl valkosipulimaustetta
3 tl mustapippuria
Päälle:
200g Mozzarellajuustoraastetta
Laita uuni
lämpiämään.
Kuppi: Sekoita aineet
kulhossa keskenään. Jos taikinasta tulee liian vetistä, lisää vehnäjauhoja tai
jos liian kuivaa lisää hieman öljyä (esim. oliiviöljyä). Voitele kuppikakku
vuoka hyvin. Jaa taikina 18 osaan ja taputtele se vuu’an muotoon siten, että
reunoista ja pohjasta tulee mahdollisimman ohuet.
Täyte: Pilko sipulit
pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne paistin pannulla. Kuutioi feta pieniksi
kuutioiksi (jos käytät 200g:n palafetaa). Kuutioi lampaan liha. Sekoita
ainekset kulhossa ja annostele jokaiseen kuppiin.
Munamaito: Vatkaa ainekset
sekaisin ja kaada täytteiden päälle. (Valmista tarvittaessa lisää, jos ei
riitä.)
Ripottele lopuksi
päälle mozzarellajuustoraastetta ja paista kuppikakut uunin keskitasossa.
Ja nämäki näyttää niin ruokaisilta ja hyviltä! Ilmeisesti hyvin toimii ns. kova-muffinivuoka nuitten tekemiseen?
VastaaPoistaEttä sulta saaki niin kivoja ruokaideoita! :p'
Joo, nimenomaan kovaa muffinivuuokaa käytin :)
Poista