Lammas-Fetakuppikakut


Tänään myös iski kuppikakkuviilinki. Idealla oikein iski kun näin kaapissa lampaansäilykelihaa ja fetaa ©. Nam! Päätimpä sitten tehdä suolaisia kuppikakkuja. Ja kun tuohon kauraan olen rakastunut, niin taikinaanhan tietysti tulee myös kauraa.

Lammas-Fetakuppikakut
18 kpl
Kiertoilmauuni 200oC (tavallinen: 225oC)
20-25 min

Kuppi
3 dl                kaurahiutaleita
2-3 dl            vehnäjauhoja
1 tl                 suolaa
50 g               sulatettua margariinia
1dl                 vettä

Täyte:
450 g             lampaan säilykelihaa
2                    keskikokoista sipulia
200 g             fetaa

Munamaito:
4 dl                täysmaitoa
5                    kananmunaa
2 tl                 suolaa
3 tl                 timjamia
2 tl                 valkosipulimaustetta
3 tl                 mustapippuria

Päälle:
200g              Mozzarellajuustoraastetta

Laita uuni lämpiämään.

Kuppi: Sekoita aineet kulhossa keskenään. Jos taikinasta tulee liian vetistä, lisää vehnäjauhoja tai jos liian kuivaa lisää hieman öljyä (esim. oliiviöljyä). Voitele kuppikakku vuoka hyvin. Jaa taikina 18 osaan ja taputtele se vuu’an muotoon siten, että reunoista ja pohjasta tulee mahdollisimman ohuet.

Täyte: Pilko sipulit pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne paistin pannulla. Kuutioi feta pieniksi kuutioiksi (jos käytät 200g:n palafetaa). Kuutioi lampaan liha. Sekoita ainekset kulhossa ja annostele jokaiseen kuppiin.

Munamaito: Vatkaa ainekset sekaisin ja kaada täytteiden päälle. (Valmista tarvittaessa lisää, jos ei riitä.)

Ripottele lopuksi päälle mozzarellajuustoraastetta ja paista kuppikakut uunin keskitasossa.


Kommentit

  1. Ja nämäki näyttää niin ruokaisilta ja hyviltä! Ilmeisesti hyvin toimii ns. kova-muffinivuoka nuitten tekemiseen?
    Että sulta saaki niin kivoja ruokaideoita! :p'

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit