Nokkoslettuja
Kaveriporukalla
kokoonnuimme ensin Anulle viettämään iltaa. Katsottiin jääkiekko ja syötiin nokkoslettuja ©. Jääkiekon jäisyyden
vuoksi maistelimme myös hieman punaviiniglögiä.
Nokkoslettujen perusohje:
1 l täysmaitoa
4 kananmunaa
2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
2 dl hiivaleipäjauhoja
100-200
g nuoria nokkosenlehtiä, eli
kevään nuoret nokkoset (pieniä lehtiä)
Lehtien erottelu. Petra keskittyy, ettei vain varsia mene joukkoon. © |
hilloja:
esim. puolukkaa tai omenaa
Nokkosen
lehdet kannattaa ryöpätä (keittää vedessä) kaksi kertaa ja sen jälkeen valuttaa
ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Tämän jälkeen leikkaa nokkoset
pienemmiksi.
Ohje
sinänsä on hyvin yksinkertainen: vatkaa ainekset kulhossa yhteen ja anna
taikinan turvota noin 20 minuuttia. Paista voilla rasvatulla pannulla.
Nokkosten ryöppäys.
Jääkiekon jälkeen siirryimme Marille juhlistamaan Marin uutta asumusta ja myös seuraamaan Euroviisusia sekä tietysti syömään. Tupaan tuliais lahjaksi leivoin Marille kaksi isoa vuokaleipää: Ystävän limppuja.
Kylläpä oli herkullinen päivä. |
Kommentit
Lähetä kommentti