Nokkoslettuja


Kaveriporukalla kokoonnuimme ensin Anulle viettämään iltaa. Katsottiin jääkiekko ja syötiin nokkoslettuja ©. Jääkiekon jäisyyden vuoksi maistelimme myös hieman punaviiniglögiä.



Nokkoslettujen perusohje:

1 l                         täysmaitoa
4                           kananmunaa
2 tl                        suolaa
3 dl                       vehnäjauhoja
2 dl                       hiivaleipäjauhoja
100-200 g        nuoria nokkosenlehtiä, eli kevään nuoret nokkoset (pieniä lehtiä)
Lehtien erottelu. Petra keskittyy,
ettei vain varsia mene joukkoon.
©
                             voita paistamiseen (kirnuvoita)

hilloja: esim. puolukkaa tai omenaa

Nokkosen lehdet kannattaa ryöpätä (keittää vedessä) kaksi kertaa ja sen jälkeen valuttaa ylimääräinen neste pois siivilän avulla. Tämän jälkeen leikkaa nokkoset pienemmiksi.

Ohje sinänsä on hyvin yksinkertainen: vatkaa ainekset kulhossa yhteen ja anna taikinan turvota noin 20 minuuttia. Paista voilla rasvatulla pannulla.




                                                                                       
                                                                                                Nokkosten ryöppäys.


Jääkiekon jälkeen siirryimme Marille juhlistamaan Marin uutta asumusta ja myös seuraamaan Euroviisusia sekä tietysti syömään. Tupaan tuliais lahjaksi leivoin Marille kaksi isoa vuokaleipää: Ystävän limppuja.

Marilla olikin sitten tarjolla yhtä sun toista murkinaa, kun kaikki olivat tuoneet jotain pientä mukanaan. Oli kyllä kunnon kisa eväät: sipsiä, dippiä, maissilastuja ja salsaa, joku keksipakettikin taisi vilahtaa ja tietysti suklaata ©. Lisäksi tehtiin pizzaa ja sitten Mari oli vielä vääntänyt mustikka-juustokakun, Nam! Mari oli onnistunut tekemään kakusta jännän spiraalimaisen tähden ja Suomen kannustushengessä kakku oli tietysti ”sini”valkoinen ;).
Kylläpä oli herkullinen päivä.

Kommentit

Suositut tekstit