Pala Hollantia ja Italiaa sekä hyppysellinen Suomea...


Parmesania ja balsamicoa sekä yksi
karvainen italialainen
Tänään vasta päivä hyvin alkoikin! Yksi aivan ihana vaatekauppa avautui tänään Joensuuhun, BikBok ja vasta eilen illalla huomasin heidän nettisivuiltaan, että sata ensimmäistä saa 10e lahjakortin. No minähän päätin olla ajoissa paikalla ja vartin vaille kymmenen lähdin kohti kauppakeskusta. Ilmeisesti kovinkaan monelta ei ollut jäänyt huomaamatta tämä lahjakortti asia… Siellä oli jo yli sata ihmistä odottamassa sisään pääsyä. Noh, minä menin kiltisti jonon reunalle, sinne minne muutkin tytöt näyttivät menevän, ja kappas, kun ovet avautuivat, kauhea ihmisimu alkoi vetää jonoa sisälle juuri siitä kohtaan, missä itse seisoin. Näin kuinka ihmiset liiskaantuivat varashälytin tolppia vasten ja kuinka vartijat toppuuttelivat takana tulevia, kun he työnsivät niin kovin, että ihmisiä jäi ihmisten ja näyteikkunoiden väliin… Suorastaan jännittävää katseltavaa :).
Old Amsterdm ja nokkosjuustoa.

Ja kuinka ollakaan, koska olin tässä valtavan ihmisjonon imussa mukana, sain kun sainkin 10e lahjakortin, vaikka en todellakaan ollut alun perin niiden sadan ihmisen joukossa :). Mitähän sillä ostaisi :).

Luento alkoi vartin yli kymmenen ja pienellä kiireellä lähdin polkemaan torin kautta yliopistolle. Onneksi menin torin kautta, sillä muuten en olisi huomannut, että torikausi on viimeinkin alkanut!

Luennon jälkeen sain houkuteltua kaverini Marin mukaan torin tutkimusmatkalle. Siellä oli niin paljon niin ihania herkkuja! Kierreltiin koko tori läpi tutkien mitä kaikkea halutaan ostaa. Tavattiin joitain Marin sukulaisia, suloisia vanhoja pappoja. Marin jutellessa sukulaisilleen, huomasin itsekseni vain naureskelemasta (mielessäni) täkäläistä murretta, kun puolet siitä, mitä papat puhuivat, kiersivät tajuntani hyvin kaukaa! Mutta kerrassaan suloisia pappoja ♥.

Mitähän sieltä torilta sitten tarttui mukaan? Suomalaisia dippi-mausteita: tsatsiki ja farmi (saman tyylinen kuin kaupan ranch-dippi, mutta ei kuitenkaan sama ;) ) ja, noh, mitäpä muutakaan kuin Hollantilaista juustoa… mmm… kuusi vuotta kypsynyttä Old Amsterdam-juustoa ja nokkosjuustoa (aivan ihana uusi tuttavuus minulle).

Lisäksi pääsin maistamaan aitoa, Italialaista balsamicoa… En voinut olla ostamatta pullollista sitä, koska tiedän, ettei kaupasta vaan saa yhtä hyvää. Voisin puristaa sitä suoraan purkista suuhuni! Niin hyvää se vain kerta kaikkiaan on! Iltapalana päätin vähän nauttia juustoa ja balsamicoa sekä viinirypäleitä… Namskis!

Kommentit

Suositut tekstit