Basilika-Valkosipulisuolakeksit
Olen jo pidemmän aikaa tarvinnut lisää henkareita
eteisen naulakkooni, jotta myös vierailla olisi paikka, jonne laittaa vaatteensa
roikkumaan. En ole kuitenkaan noin kahteen vuoteen ostanut niitä, koska halusin
hienot henkarit. Sellaisia on kuitenkin vaikea löytää ja jos löytyy, niin ne ovat liian
kalliita. Päätin siis ottaa ohjat omiin käsiini ja askarrella sellaiset
henkarit, jotka kelpuutan kotiini :).
Decoupage-tyylillä
koristellut vaatehenkarit
Tarvikkeet:
decoupage-lakkaa
valkoisia henkareita
serviettejä
sakset (isot ja pienet)
pehmeitä siveltimiä (ainakin 2 kpl – yksi lakan levitykseen, toinen kuvan silittämiseen)
decoupage-lakkaa
valkoisia henkareita
serviettejä
sakset (isot ja pienet)
pehmeitä siveltimiä (ainakin 2 kpl – yksi lakan levitykseen, toinen kuvan silittämiseen)
Tarvikkeet. |
Leikkaa servietistä haluamasi kuva irti. Käytä vain
se
kerros paperista, jossa kuva on. Heitä loput paperit
pois.
Levitä lakkaa henkarin (tai jonkun muun pinnan) alueelle,
johon haluat kuvan
kiinnittää.
Aseta leikkaamasi kuva varovasti lakan päälle ja
suorista se käyttäen pehmeää
sivellintä.
Anna kuvan kuivua ainakin 30minuuttia.
Suorista kuva pehmeällä siveltimellä |
Sivele kuvan päälle uusi lakkakerros ja jätä kuivumaan
(minimi 30min).
Askartelun lomassa alkoi myös hieman huikoa, joten
leivoin myös vähän
suolakeksejä. Namskis! Kannattaa kokeilla, ovat hyviä pikku nälkään ja
suolaiseen napostelutarpeeseen
kevyt vaihtoehto :).
Basilika-Valkosipulisuolakeksit
Uuni: 180oC
10-15 min
Hienonna basilika ja raasta valkosipuli. |
1 dl grahamjauhoja
0,5 tl kuivahiivaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
5 suurta valkosipulin kynttä
koko puska tuore basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
1 dl lämmintä vettä (42oC)
Sekoita kuivat aineet keskenään. Silpu basilikan lehdet niin pieneksi, kuin
saat ja sekoita ne jauhoseokseen.
Raasta pienireikäisellä raastimella
valkosipuli jauhoseoksen joukkoon (ja Kyllä! sitä valkosipulia oikeasti arvitaan
viisi, suurta kynttä, se ei ole yhtään liikaa, usko pois vain! En myöskään suosittele
käyttämään valkosipulin puserrinta, koska oman kokemukseni mukaan sen mekaanisuus aiheuttaa valkosipulissa maun kitkeröitymisen).
Sekoita ja pyörittele jauho-basilika-valkosipuliseosta
käsin, jotta valkosipuli ja basilika levittyvät jauhoihin tasaisesti (vältät
valkosipuli klöntit).
Jätä taikina lepäämään liinan alle. |
Anna taikinan levätä öljytyssä kulhossa liinan alla 1,5h.
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli uunipellin
kokoisiksi levyiksi. Voit halutessasi ripotella levylle sormisuolaa,
mutta muista kevyesti kaulia suola kiinni taikinaan (tämä ylimääräinen suola ei kuitenkaan
ole pakollinen ja itse en laita sitä koskaan).
Paista uunin keskitasolla kunnes ovat kauniin ruskeita.
VARO! Kun levy alkaa ruskistumaan, se myös ruskistuu nopeasti, joten riski,
että se seuraavaksi palaa, on suuri!
Leikkaa levy pizzaleikkurilla sopiviksi keksi
paloiksi heti uunista tulon jälkeen. Jätä jäähtymään.
Säilyvät kuivassa ilmavassa pakkauksessa parisen viikkoa.
Nautitaan tuorejuuston kanssa ♥ |
Hei mie olen tehny samallaisia joskus monta vuotta sitte, mutta koristellu kukkaruukkuja! :) Hieno, edullinen ja hyvinki yksilöllisen koristuksen saapi ;) hienot on!
VastaaPoistaJoo, mäki oon joskus alakoulussa viimeks tehny moista ja meniki hetki netissä surffaillen, et millaista ainetta pitää ostaa, kun en yhtään muistanu :)
VastaaPoistaKeksit menivät alta aikayksikön :D Kohta varmaan uusi satsi työn alle xD
VastaaPoista