Basilika-Valkosipulisuolakeksit


Olen jo pidemmän aikaa tarvinnut lisää henkareita eteisen naulakkooni, jotta myös vierailla olisi paikka, jonne laittaa vaatteensa roikkumaan. En ole kuitenkaan noin kahteen vuoteen ostanut niitä, koska halusin hienot henkarit. Sellaisia on kuitenkin vaikea löytää ja jos löytyy, niin ne ovat liian kalliita. Päätin siis ottaa ohjat omiin käsiini ja askarrella sellaiset henkarit, jotka kelpuutan kotiini :).

Decoupage-tyylillä koristellut vaatehenkarit

Tarvikkeet:
decoupage-lakkaa
valkoisia henkareita
serviettejä
sakset (isot ja pienet)

pehmeitä siveltimiä (ainakin 2 kpl – yksi lakan levitykseen, toinen kuvan silittämiseen)
Tarvikkeet.

Leikkaa servietistä haluamasi kuva irti. Käytä vain se
kerros paperista, jossa kuva on. Heitä loput paperit
pois.

Levitä lakkaa henkarin (tai jonkun muun pinnan) alueelle, johon haluat kuvan
kiinnittää.

Aseta leikkaamasi kuva varovasti lakan päälle ja suorista se käyttäen pehmeää
sivellintä.

Anna kuvan kuivua ainakin 30minuuttia.

Suorista kuva pehmeällä siveltimellä
Sivele kuvan päälle uusi lakkakerros ja jätä kuivumaan (minimi 30min).

Askartelun lomassa alkoi myös hieman huikoa, joten leivoin myös vähän
suolakeksejä. Namskis! Kannattaa kokeilla, ovat hyviä pikku nälkään ja
suolaiseen napostelutarpeeseen kevyt vaihtoehto :).

Basilika-Valkosipulisuolakeksit

Uuni: 180oC
10-15 min

Hienonna basilika ja raasta
valkosipuli.
2,5 dl             vehnäjauhoja
1 dl                grahamjauhoja
0,5 tl              kuivahiivaa
1 rkl               sokeria
0,5 tl              suolaa
5                    suurta valkosipulin kynttä
koko puska    tuore basilikaa
2 rkl               oliiviöljyä
1 tl                 hunajaa

1 dl                lämmintä vettä (42oC)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Silpu basilikan lehdet niin pieneksi, kuin 
saat ja sekoita ne jauhoseokseen.
Sekoita aineet keskenään.

Raasta pienireikäisellä raastimella valkosipuli jauhoseoksen joukkoon (ja Kyllä! sitä valkosipulia oikeasti arvitaan viisi, suurta kynttä, se ei ole yhtään liikaa, usko pois vain! En myöskään suosittele käyttämään valkosipulin puserrinta, koska oman kokemukseni mukaan sen mekaanisuus aiheuttaa valkosipulissa maun kitkeröitymisen).

Sekoita ja pyörittele jauho-basilika-valkosipuliseosta käsin, jotta valkosipuli ja basilika levittyvät jauhoihin tasaisesti (vältät valkosipuli klöntit).

Jätä taikina lepäämään liinan alle.
Lisää kulhoon oliiviöljy, hunaja ja vesi ja vaivaa taikina noin 10 minuuttia. Jos taikina tuntuu kuivalle lisää vettä, mutta vain hieman kerrallaan.

Anna taikinan levätä öljytyssä kulhossa liinan alla 1,5h.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli uunipellin kokoisiksi levyiksi. Voit halutessasi ripotella levylle sormisuolaa, mutta muista kevyesti kaulia suola kiinni taikinaan (tämä ylimääräinen suola ei kuitenkaan ole pakollinen ja itse en laita sitä koskaan).

Paista uunin keskitasolla kunnes ovat kauniin ruskeita. VARO! Kun levy alkaa ruskistumaan, se myös ruskistuu nopeasti, joten riski, että se seuraavaksi palaa, on suuri!
Kauli puolet taikinasta
uunipellin kokoiseksi.

Leikkaa levy pizzaleikkurilla sopiviksi keksi paloiksi heti uunista tulon jälkeen. Jätä jäähtymään.

Säilyvät kuivassa ilmavassa pakkauksessa parisen viikkoa.


Nautitaan tuorejuuston kanssa ♥






Kommentit

  1. Hei mie olen tehny samallaisia joskus monta vuotta sitte, mutta koristellu kukkaruukkuja! :) Hieno, edullinen ja hyvinki yksilöllisen koristuksen saapi ;) hienot on!

    VastaaPoista
  2. Joo, mäki oon joskus alakoulussa viimeks tehny moista ja meniki hetki netissä surffaillen, et millaista ainetta pitää ostaa, kun en yhtään muistanu :)

    VastaaPoista
  3. Keksit menivät alta aikayksikön :D Kohta varmaan uusi satsi työn alle xD

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit