Sitruunabroileripasta

Hanna Gullichsenin sitruunapastaan hurahtaneena voin todeta, että sitruuna on elämässäni nyt ihan IN. Se on niin älyttömän hyvää ja haluan tunkea sitä joka paikkaan! Monesti aloitan aamunkin sillä, että juon puolikkaan sitruunan mehun veteen sekoitettuna heti, kun herään. Sillä jos jollain käynnistyy päivä hyvin. Näin kaamosajan alkaessa sitruuna tuo myös mukavaa pirteyttä aamuun, kun sitä ei auringosta pysty ammentamaan. Onhan se nyt pelkästään jo iloisen värinen hedelmä ja jo siitä syystä piristää harmaata päivää. Jotkut sanovat sen myös muokkaavan kehon pH-arvoa optimaalisempaan suuntaan. Tämän väitteen tieteellisestä taustasta en niinkään tiedä, kun en asiaan ole perehtynyt, mutta hyvää se on ja jos se parantaa kehon pH:ta niin hurraa sille! Kaikille mukana tuleville terveyseduille: Kyllä kiitos!”
 
Sitruunabroileripasta
5 annosta

400 g             broilerin rintafilettä
500 g             tagliatelle pastaa + suolaa keitinveteen
2 dl                sitruunan mehua (puristettuna)
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 kourallinen korianteria
130 g             parmesaanijuustoa
¾ dl               oliiviöljyä
½ tl                suolaa
½ tl                mustapippuria
1 ruukku        rucolaa
½ dl               pastan keitinvettä

Kypsennä broilerit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä (n. 1 tl/litra) vähentäen pakkauksen keitin ajasta 2 minuuttia keitin aikaa.

Valmista sillä aikaa kastike. Silppua tuoreyrtit sitruunamehun joukkoon. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi ja lisää se, oliiviöljy ja suola sitruunamehun joukkoon. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi. Pilko rucola karkeasti pienemmäksi.

Kun pasta on lähes valmista, ota ½ dl pastan keitinvettä sivuun odottamaan. Valuta pasta ja laita se takaisin kattilaan ja liedelle. Lisää joukkoon sitruunakastike, keitinvesi ja kypsät broileripalat ja kääntele, kunnes juusto on sulanut ja pohjalla ei ole ylimääräistä nestettä. Lisää lopuksi silputtu rucola. Tarjoile heti.

Vinkki! Älä ikinä laita pastan keitinveteen öljyä. Öljy kyllä estää pastaa tarttumasta kiinni toisiinsa, mutta se myös estää pastakastikkeen tarttumasta pastaan kiinni, mikä on pasta ruokien herkullisuuden ydin. Pastan huuhtelu kuumalla (keitetyllä vedellä) tekee saman kuin öljy, joten sekään ei ole suositeltavaa, ellei irtonaisen pastan aikaan saaminen ole päämääräsi.


Tähän loppuun vielä kuvia ihanasta kotikunnastani Muuramesta teemalla Ensilumi. Puhelinpalaveri oli alkamassa puolen toista tunnin kuluttua siitä, kun ensilumen aamuna heräsin ja pakkohan se oli ehtiä käydä kuvausreissulla ja avannossa, kun kerrankin oli pakkasta, aurinko paistoi ja joka puolella oli vain niin älyttömän kaunista. Ehtisin. Vielä jopa jäi viisi minuuttia kotona aikaa tehdä aamupalaa, ennen palaverin alkamista. 


Kommentit

Suositut tekstit