Sitruunabroileripasta
Hanna Gullichsenin sitruunapastaan hurahtaneena voin todeta,
että sitruuna on elämässäni nyt ihan IN. Se on niin älyttömän hyvää ja haluan
tunkea sitä joka paikkaan! Monesti aloitan aamunkin sillä, että juon puolikkaan
sitruunan mehun veteen sekoitettuna heti, kun herään. Sillä jos jollain
käynnistyy päivä hyvin. Näin kaamosajan alkaessa sitruuna tuo myös mukavaa
pirteyttä aamuun, kun sitä ei auringosta pysty ammentamaan. Onhan se nyt
pelkästään jo iloisen värinen hedelmä ja jo siitä syystä piristää harmaata päivää.
Jotkut sanovat sen myös muokkaavan kehon pH-arvoa optimaalisempaan suuntaan.
Tämän väitteen tieteellisestä taustasta en niinkään tiedä, kun en asiaan ole
perehtynyt, mutta hyvää se on ja jos se parantaa kehon pH:ta niin hurraa sille!
Kaikille mukana tuleville terveyseduille: Kyllä kiitos!”
Sitruunabroileripasta
5 annosta
400 g broilerin
rintafilettä
500 g tagliatelle
pastaa + suolaa keitinveteen
2 dl sitruunan
mehua (puristettuna)
1 kourallinen lehtipersiljaa
1 kourallinen korianteria
130 g parmesaanijuustoa
¾ dl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 ruukku rucolaa
½ dl pastan
keitinvettä
Kypsennä broilerit pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä pasta
suolalla maustetussa vedessä (n. 1 tl/litra) vähentäen pakkauksen keitin ajasta
2 minuuttia keitin aikaa.
Valmista sillä aikaa kastike. Silppua tuoreyrtit sitruunamehun
joukkoon. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi ja lisää se, oliiviöljy ja
suola sitruunamehun joukkoon. Lisää lopuksi oliiviöljy ja sekoita tasaiseksi.
Pilko rucola karkeasti pienemmäksi.
Kun pasta on lähes valmista, ota ½ dl pastan keitinvettä
sivuun odottamaan. Valuta pasta ja laita se takaisin kattilaan ja liedelle.
Lisää joukkoon sitruunakastike, keitinvesi ja kypsät broileripalat ja kääntele,
kunnes juusto on sulanut ja pohjalla ei ole ylimääräistä nestettä. Lisää
lopuksi silputtu rucola. Tarjoile heti.
Vinkki! Älä ikinä
laita pastan keitinveteen öljyä. Öljy kyllä estää pastaa tarttumasta kiinni toisiinsa,
mutta se myös estää pastakastikkeen tarttumasta pastaan kiinni, mikä on pasta
ruokien herkullisuuden ydin. Pastan huuhtelu kuumalla (keitetyllä vedellä)
tekee saman kuin öljy, joten sekään ei ole suositeltavaa, ellei irtonaisen
pastan aikaan saaminen ole päämääräsi.
Tähän loppuun vielä kuvia ihanasta kotikunnastani Muuramesta
teemalla Ensilumi. Puhelinpalaveri oli alkamassa puolen toista tunnin kuluttua
siitä, kun ensilumen aamuna heräsin ja pakkohan se oli ehtiä käydä
kuvausreissulla ja avannossa, kun kerrankin oli pakkasta, aurinko paistoi ja
joka puolella oli vain niin älyttömän kaunista. Ehtisin. Vielä jopa jäi viisi
minuuttia kotona aikaa tehdä aamupalaa, ennen palaverin alkamista.
Kommentit
Lähetä kommentti