Inkiväärishotti
Sitruunan tavoin inkivääri on toinen hyvä ystäväni. Viime
kevät talvena tuli kokkailtua ruokia, joihin käytin inkivääriä mausteena ja
siitä se ystävyyssuhde sitten lähtikin liikkeelle. Tässä syksyn aikana olen
syventänyt suhdettani inkivääriin ja olenkin lukenut sen useista vaikutuksista
hyvinvoinnille ja terveydelle. Tällaisia olivat mm. parempi vatsan ja suoliston
hyvinvointi, flunssan ehkäisyä ja verenkierron edistäminen. Ja onhan se nyt
aika hemmetin hyvää! Tottumattomalle tulee yllätyksenä inkiväärin polttelu,
mutta sekin on jotenkin aika miellyttävää loppujen lopuksi. Inkiväärissä on
runsaasti C-vitamiinia ja siksi pieni shotti kerran päivään saattaa
perusterveellä ihmisellä ehkäistä flunssaa.
Tässä minun reseptini inkiväärishotin tekoon.
Inkiväärishotti:
noin ½ litraa
6 dl vettä
noin 100 g inkivääriä
(määrä ei ole ihan niin tarkka ja saa heittää puoleen ja toiseen)
1½ rkl hunajaa
1 sitruunan
mehu
Laita vesi kuumenemaan hellalle ja raasta inkivääri. Kun
vesi kiehuu, lisää joukkoon inkivääri ja kiehauta, jonka jälkeen laske
lämpötila puoleen ja anna hautua 20 minuuttia.
Purista sitruunasta mehu kannuun ja lisää joukkoon hunaja.
Kun inkivääri on hautunut, siivilöi mehu kannuun sitruunan ja hunajan joukkoon.
Jäähdytä mehu ja nauti päivittäin yksi shotillinen.
Kommentit
Lähetä kommentti