Inkiväärishotti

Sitruunan tavoin inkivääri on toinen hyvä ystäväni. Viime kevät talvena tuli kokkailtua ruokia, joihin käytin inkivääriä mausteena ja siitä se ystävyyssuhde sitten lähtikin liikkeelle. Tässä syksyn aikana olen syventänyt suhdettani inkivääriin ja olenkin lukenut sen useista vaikutuksista hyvinvoinnille ja terveydelle. Tällaisia olivat mm. parempi vatsan ja suoliston hyvinvointi, flunssan ehkäisyä ja verenkierron edistäminen. Ja onhan se nyt aika hemmetin hyvää! Tottumattomalle tulee yllätyksenä inkiväärin polttelu, mutta sekin on jotenkin aika miellyttävää loppujen lopuksi. Inkiväärissä on runsaasti C-vitamiinia ja siksi pieni shotti kerran päivään saattaa perusterveellä ihmisellä ehkäistä flunssaa.
 
Tässä minun reseptini inkiväärishotin tekoon.

Inkiväärishotti:
noin ½ litraa

6 dl                vettä
noin 100 g     inkivääriä (määrä ei ole ihan niin tarkka ja saa heittää puoleen ja toiseen)
1½ rkl            hunajaa
1                    sitruunan mehu

Laita vesi kuumenemaan hellalle ja raasta inkivääri. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon inkivääri ja kiehauta, jonka jälkeen laske lämpötila puoleen ja anna hautua 20 minuuttia.


Purista sitruunasta mehu kannuun ja lisää joukkoon hunaja. Kun inkivääri on hautunut, siivilöi mehu kannuun sitruunan ja hunajan joukkoon. Jäähdytä mehu ja nauti päivittäin yksi shotillinen.



Kommentit

Suositut tekstit