Ranskalainen tarte flambée -pizza: pekoni-omena-aurajuustotäytteellä

Pizzat ovat ehdottomasti mun bravuuri: ne onnistuvat aina ja täytteiden kanssa voi leikkiä niin monella tavalla. Kesällä, kun olin jo palannut ranskasta, kaverini kertoi tästä ranskalaistyylisestä pizzasta, tarta flambéesta. Tämän lisäksi netti on niin ihana paikka. Kun kyllästyttää samat vanhat täytteet ja lähtee etsimään inspiraatiota uudelle makunautinnolle, saattaa törmätä johonkin random amerikkalaiseen sivustoon, jossa laitetaan pekonia joka paikkaan :D. Siellä olikin sitten yhdistetty pekoni ja omena, ja mikäs näiden kahden kanssa sopisikaan yhteen paremmin kuin supisuomalainen aito ja oikea aurajuusto ja runsas täyteläinen pizzapohja.

Pekoni-omena-aurajuustopizza
Tekoaika: yli 2h

2½ dl             käden lämpöistä vettä
1/3                 tuorehiivaa
½ tl                sokeria
½ tl                suolaa
2½ dl             durumjauhoja
n. 5 dl            vehnäjauhoja
3 rkl               oliiviöljyä
Täyte:
1                    punasipuli (oman sipulihimon mukaan)
250 g             mozzarellaa (kaksi mozzarellapalloa siis)
100 g             aurajuustoa
½                   vihreä omena (esim. granny smith)
170 g             pekonia
Päälle:
rucolaa

Pohja: Laita vesi kulhoon ja liota hiiva sen joukkoon. Lisää suola, sokeri, oliiviöljy ja durumjauhot. Sekoita. Vaivaa käsin joukkoon vehnäjauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Jätä kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan liinan alle 2h.

Laita uuni kuumenemaan 275-300 asteeseen. Kuullota punasipuli paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi. Kauli taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Viipaloi mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne pohjalle. Ripottele päälle punasipuli ja viipaloi omena ohuiksi siivuiksi ja asettele ne pizzalle. Levitä pekonisiivut omenoiden päälle ja murusta päällimmäiseksi aurajuusto. Paista uunissa noin 10 min kunnes pohja on kauniin kullan ruskea. Lopun aurajuuston voit syödä jäljelle jääneen omenan kanssa pizzan odottelu ruuaksi.


Tarjoile tuoreen rucolan kera.
Hankasalmella on myös aika kivoja kuvailukohteita.


Kommentit

Suositut tekstit