Ranskalainen tarte flambée -pizza: pekoni-omena-aurajuustotäytteellä
Pizzat ovat ehdottomasti mun bravuuri: ne onnistuvat aina ja
täytteiden kanssa voi leikkiä niin monella tavalla. Kesällä, kun olin jo
palannut ranskasta, kaverini kertoi tästä ranskalaistyylisestä pizzasta, tarta
flambéesta. Tämän lisäksi netti on niin ihana paikka. Kun kyllästyttää samat
vanhat täytteet ja lähtee etsimään inspiraatiota uudelle makunautinnolle,
saattaa törmätä johonkin random amerikkalaiseen sivustoon, jossa laitetaan
pekonia joka paikkaan :D. Siellä olikin sitten yhdistetty pekoni ja omena, ja
mikäs näiden kahden kanssa sopisikaan yhteen paremmin kuin supisuomalainen aito
ja oikea aurajuusto ja runsas täyteläinen pizzapohja.
Tekoaika: yli 2h
2½ dl käden
lämpöistä vettä
1/3 tuorehiivaa
½ tl sokeria
½ tl suolaa
2½ dl durumjauhoja
n. 5 dl vehnäjauhoja
3 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 punasipuli
(oman sipulihimon mukaan)
100 g aurajuustoa
½ vihreä
omena (esim. granny smith)
170 g pekonia
Päälle:
rucolaa
Pohja: Laita vesi kulhoon ja liota hiiva sen joukkoon. Lisää
suola, sokeri, oliiviöljy ja durumjauhot. Sekoita. Vaivaa käsin joukkoon
vehnäjauhoja kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Jätä kohoamaan
lämpimään vedottomaan paikkaan liinan alle 2h.
Laita uuni kuumenemaan 275-300 asteeseen. Kuullota
punasipuli paistinpannulla öljytilkassa. Leikkaa pekonit pienemmiksi paloiksi.
Kauli taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Viipaloi mozzarella ohuiksi
viipaleiksi ja levitä ne pohjalle. Ripottele päälle punasipuli ja viipaloi
omena ohuiksi siivuiksi ja asettele ne pizzalle. Levitä pekonisiivut omenoiden
päälle ja murusta päällimmäiseksi aurajuusto. Paista uunissa noin 10 min kunnes
pohja on kauniin kullan ruskea. Lopun aurajuuston voit syödä jäljelle jääneen
omenan kanssa pizzan odottelu ruuaksi.
Tarjoile tuoreen rucolan kera.
Hankasalmella on myös aika kivoja kuvailukohteita. |
Kommentit
Lähetä kommentti