Chèvre-pinaattipiirakka rucolasalaatilla
1 iso piirakka (halkaisija n. 24
cm)
Pohja:
400 g Sunnuntai ruis-perunataikinaa (pakaste)
Chèvre- eli vuohenjuustotäyte:
150 g pinaattia hienoksi silputtua
2 dl juustoraastetta (esim. olterman tai goudaa)
100 g ilmakuivattua kinkkua pieneksi pilkottuna
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa (esim. kevyt ja paksu -ruokakerma)
2 valkosipulin
kynttä pieneksi silputtuna
¼ tl suolaa
ripaus
rouhittua mustapippuria
150 g vuohenjuustoa
3 rkl juoksevaa hunajaa
Rucolasalaatti:
70 g rucolaa
½ dl seesaminsiemeniä
2 rkl basilika-oliiviöljyä
3 tl balsamicoa
ripaus
rouhittua mustapippuria
Sulata pakastetaikina pakkauksen
ohjeen mukaan. Painale taikina vuokaan siten, että taikina tulee reunojen yli.
Leikkaa veitsellä yli menevä reuna siistiksi.
Kuullota valkosipulia ja
pinaattia paistinpannulla pienessä tilkassa öljyssä. Yhdistä kulhoon
pinaatti-valkosipuli, juustoraaste, munat, kerma, suola ja pippuri. Sekoita
tasaiseksi. Levitä pilkottu kinkku piirakan pohjalle ja kaada pinaattiseos
päälle. Murustele vuohenjuusto lopuksi piirakan päälle.
Kypsennä uunin keskitasolla
200-asteessa 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Ota pois
uunista ja sivele hunajaa piirakan päälle. Jätä jäähtymään.
Valmista salaatti. Kuumenna
paistinpannu ja paahda siemenet kuivalla pannulla kullan keltaisiksi. Anna
jäähtyä. Laita rucola kulhoon ja sirottele päälle öljy, balsamico, siemenet ja
pippuri. Kääntele salaattia kulhossa, lehdet saavat makua. Nosta salaatti
jäähtyneen piirakan päälle, mikäli tarjoilet koko piirakan heti tai annostele
lautasille piirakkapalojen päälle.
Sitä aletaan myös pikkuhiljaa kotiutumaan uuteen asuntoon :) |
Kommentit
Lähetä kommentti