Chèvre-pinaattipiirakka rucolasalaatilla

1 iso piirakka (halkaisija n. 24 cm)

Pohja:
400 g             Sunnuntai ruis-perunataikinaa (pakaste)

Chèvre- eli vuohenjuustotäyte:
150 g             pinaattia hienoksi silputtua
2 dl                juustoraastetta (esim. olterman tai goudaa)
100 g             ilmakuivattua kinkkua pieneksi pilkottuna
2                    kananmunaa
1 dl                ruokakermaa (esim. kevyt ja paksu -ruokakerma)
2                    valkosipulin kynttä pieneksi silputtuna
¼ tl                suolaa
                      ripaus rouhittua mustapippuria
150 g             vuohenjuustoa
3 rkl               juoksevaa hunajaa

Rucolasalaatti:
70 g               rucolaa
½ dl               seesaminsiemeniä
2 rkl               basilika-oliiviöljyä
3 tl                 balsamicoa
                      ripaus rouhittua mustapippuria

Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painale taikina vuokaan siten, että taikina tulee reunojen yli. Leikkaa veitsellä yli menevä reuna siistiksi.

Kuullota valkosipulia ja pinaattia paistinpannulla pienessä tilkassa öljyssä. Yhdistä kulhoon pinaatti-valkosipuli, juustoraaste, munat, kerma, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Levitä pilkottu kinkku piirakan pohjalle ja kaada pinaattiseos päälle. Murustele vuohenjuusto lopuksi piirakan päälle.

Kypsennä uunin keskitasolla 200-asteessa 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullan ruskea. Ota pois uunista ja sivele hunajaa piirakan päälle. Jätä jäähtymään.


Valmista salaatti. Kuumenna paistinpannu ja paahda siemenet kuivalla pannulla kullan keltaisiksi. Anna jäähtyä. Laita rucola kulhoon ja sirottele päälle öljy, balsamico, siemenet ja pippuri. Kääntele salaattia kulhossa, lehdet saavat makua. Nosta salaatti jäähtyneen piirakan päälle, mikäli tarjoilet koko piirakan heti tai annostele lautasille piirakkapalojen päälle. 
Sitä aletaan  myös pikkuhiljaa kotiutumaan uuteen asuntoon :)

Kommentit

Suositut tekstit