Mielenkiintoista kasvispizzaa
Kiitos tästä pizzasta kuuluu hyvälle ystävälleni Marille,
joka meni sivulauseessa sanomaan, että ”jos olisi ollut porkkanaa, niin sitä
olisi voinut raastaa vähän tuohon pizzan päälle”. En voinut olla
järkyttyneempi… mutta sitten mietin: Miksi ei!? Pirkka-lehden, vai oliko se
yhteishyvä… any ways… inspiroimana lähdin kaupasta hakemaan pizzatarvikkeeksi
myös koskenlaskijaa. Tällaisen pizzan sitten sain syntymään, joka oli sinapin
kanssa oikeinkin maukasta :D. Pizzapohjan tein durum-jauhojen pizzapohjaohjeen
mukaan.
Täyte:
1 iso
sipuli pieneksi silputtuna
2 dl vettä
1 kasvisfondy
1-1½ tummaa
soijarouhetta
pippuria
2 keskikokoista
porkkanaa raastettuna
1 dl tomaattimurskaa
1 kourallinen
pinaatinlehtiä
2 tomaattia
viipaloituna
1 pkt voimakasmakuista
koskenlaskija sulatejuustoa paloiteltuna
Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen.
Kuullota sipulit kattilassa ja lisää joukkoon vesi ja fondy.
Kuumenna sekoittaen, jotta fondy liukenee. Lisää soijarouhe ja anna veden
imeytyä siihen. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja pippuria.
Valele pizzapohjalle tomaattimurska ja levitä pinaatinlehdet
sen päälle. Lisää soija-porkkanasekoitus ja viipaloidut tomaatit. Laita
viimeisenä päälle koskenlaskijajuusto.
Paista uunin keskitasossa noin 10 min, kunnes juusto alkaa
kuplimaan ja pizzan reunat ruskistumaan.
Kommentit
Lähetä kommentti