Mielenkiintoista kasvispizzaa

Kiitos tästä pizzasta kuuluu hyvälle ystävälleni Marille, joka meni sivulauseessa sanomaan, että ”jos olisi ollut porkkanaa, niin sitä olisi voinut raastaa vähän tuohon pizzan päälle”. En voinut olla järkyttyneempi… mutta sitten mietin: Miksi ei!? Pirkka-lehden, vai oliko se yhteishyvä… any ways… inspiroimana lähdin kaupasta hakemaan pizzatarvikkeeksi myös koskenlaskijaa. Tällaisen pizzan sitten sain syntymään, joka oli sinapin kanssa oikeinkin maukasta :D. Pizzapohjan tein durum-jauhojen pizzapohjaohjeen mukaan.

Täyte:
1                    iso sipuli pieneksi silputtuna
2 dl                vettä
1                    kasvisfondy
1-1½              tummaa soijarouhetta
                      pippuria
2                    keskikokoista porkkanaa raastettuna
1 dl                tomaattimurskaa
1 kourallinen pinaatinlehtiä
2                    tomaattia viipaloituna
1 pkt              voimakasmakuista koskenlaskija sulatejuustoa paloiteltuna

Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen.

Kuullota sipulit kattilassa ja lisää joukkoon vesi ja fondy. Kuumenna sekoittaen, jotta fondy liukenee. Lisää soijarouhe ja anna veden imeytyä siihen. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja pippuria.

Valele pizzapohjalle tomaattimurska ja levitä pinaatinlehdet sen päälle. Lisää soija-porkkanasekoitus ja viipaloidut tomaatit. Laita viimeisenä päälle koskenlaskijajuusto.


Paista uunin keskitasossa noin 10 min, kunnes juusto alkaa kuplimaan ja pizzan reunat ruskistumaan.


Kommentit

Suositut tekstit