Pinaatti-fetalihapullat
Matkalla Koskelle. |
Huijasin! Ei tulekaan vaahtokarkkien reseptiä vielä vähään
aikaan, koska harmikseni tajusin, että jätin reseptin vanhempieni luokse
Saloon. Note to myself: kirjoita kaikki saman tien koneelle ylös! Koska
opintoni tuntuvat saavan aivan surkean alun heti toisesta opiskelupäivästä
lähtien, niin piristän itseäni lihapullilla, joihin inspiraatiota olen saanut
uudesta lihapullakirjastani. Tarjolla olisi pinaatti-fetalihapullia ja
porkkanaperunamuusia. Jälkiruuaksi tein eilen suklaajäädykettä ;).
Toiseksi viimeinen ilta Salossa: pyjamabileet med Hedu <33 |
Pinaatti-fetalihapullat
Uuni: 200 asetta
20-30 min
n. 21 isoa lihapullaa
3 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 dl kevyt
maitoa
1 iso
sipuli pieneksi silputtuna
2 rkl kuivaa
valkoviiniä
100 g pinaattia
hienoksi silputtuna
1 ruukku basilikanlehtiä
hienoksi silputtuna
200 g fetaa
(pala, pieniksi paloiksi leikattuna)
2 valkosipulinkynttä
hienoksi raastettuna
3 tl suolaa
2 ml timjamia
pippuria
400 g naudan
jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
Sekoita kulhossa maito, korppujauhot ja kananmunat ja jätä
turpoamaan.
Kuullota sipuleita kuumalla pannulla valkoviinissä. Lisää
joukkoon pinaatti ja kypsennä sitä pari minuuttia. Laita sivuun jäähtymään. Laita
uuni kuumenemaan.
Sekoita turvonneiden korppujauhojen joukkoon
basilikanlehdet, pinaatti-sipulisekoitus, mausteet. Tarkista maku. Lisää
lopuksi jauheliha ja loraus öljyä. Pyörittele massasta parisenkymmentä
lihapullaa ja paista niitä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Porkkanaperunamuusi
3-4 annosta
6 pientä
perunaa
4 keskikokoista
porkkanaa
1 dl kuumaa
maitoa
1½ tl suolaa
1 rkl margariinia
Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa porkkanat pienemmiksi
paloiksi (esim. kolmeen osaan).
Keitä perunoita 10 min, lisää sekaan porkkanat. Kiehauta
kypsiksi. Kaada vesi pois ja survo perunat ja porkkanat sähkövatkaimella
tasaiseksi muusiksi (porkkanat eivät mene ihan tasaiseksi). Lisää suola, maito
ja margariini. Vatkaa tasaiseksi.
Kommentit
Lähetä kommentti