Teriyakia ja kananuudeliwokkia

Sain tässä jonkin aika sitten maistaa ensimmäistä kertaa elämässäni teriyakikastiketta ja voi että, kun se olikin hyvää! Oli ihan pakko ottaa itsekin selvää, miten moista kastiketta tehdään ja yhdenlaisen version sain aikaan. Ilmeisesti öljynä olisi pitänyt olla seesamiöljyä, mutta en jaksanut yhtä kastiketta varten sitä ostaa, joten korvasin sen erittäin itämaiseen tyyliin oliiviöljyllä :D. Ihan hyvää siitä niinkin

Tämä ruoka oli oikein hyvä illallinen urheilullisen päivän päätteeksi. Viime maanantaina lähdin pyörällä kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalle lykynlammelle. Siellä tuli lenkkeiltyä muutama kilometri, noustua muutama porras ja valokuvattua kaiken laista. Kotimatka otti vähän rankempaa takapakkia, kun puolessa välissä matkaa huomasin, että rengas oli puhjennut. Ketutus oli suuri! Oli kylmä, olin läpimärkä ja viime ruuasta aikaa melkein viisi tuntia (0,33l mehupullon voimin olin matkaan lähtenyt). Onnekseni huomasin seisovani kaupan vieressä, josta pääsin ensi hätään ostamaan kuumankaakaon ja tölkillisen herajuomaa. Olin jo kävelemässä kassoja kohti, kun muistin miksi minun oli jo monta kertaa pitänyt kyseisessä kaupassa käydä: juustotiski! Olin kuullut huhuja, että tiskillä on myynnissä mielestäni maailman parasta juustoa: vihreää hollantilaista pestojuustoa. Ostinkin sitä palan ja lisäksi ostin hiuksia nostattavan hyvää Roquefort homejuustoa. Nam nam! Päivän liikuntasaldona oli: pyöräilyä 15 km, kävelyä 8 km (josta 5 km pyörää raahaten) ja lähes 350 porrasta noustuna. Hyvä reissu!
Teriyaki:
n. 4 annosta

1 dl                soijakastiketta
½ dl               ruokosokeria
2 tl                 jauhettua inkivääriä
2                    valkosipulinkynttä
2 rkl               oliiviöljyä
4 rkl               mirin-riisiviiniä
½ dl               vettä
2 tl                 maizenaa

Silppua valkosipulinkynnet erittäin hienoksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset kattilassa sekaisin esim. vispilän avulla. Kiehauta ja anna kiehua noin kolme minuuttia. Kastike on valmis.

Kananuudeliwokkiin tarvitset lisäksi:
1                    iso punainen paprika
1                    punainen makea chili
2                    isoa sipulia
600 g             maustamatonta kanaa (150g/annos)
                      nuudeleita
                      turkkilaista jogurttia
                      rucolaa
                      kurkkua
                      öljyä paistamiseen

Paista kana kypsäksi. Suikaloi paprika, chili ja sipuli. Kuumenna wokkipannu ja kuullota sipuleita öljyssä. Laita nuudelit kiehumaan ja kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää paprika, chili ja kana sipulien joukkoon ja kypsennä hiljaisella lämmöllä kannen alla (ettei kana kuivu). Lisää joukkoon kypsät nuudelit ja lisää lopuksi teriyakikastike.


Tarjoile turkkilaisen jogurtin, rucolan ja kurkun kera.

Kommentit

Suositut tekstit