Teriyakia ja kananuudeliwokkia
Sain tässä jonkin aika sitten maistaa ensimmäistä kertaa
elämässäni teriyakikastiketta ja voi että, kun se olikin hyvää! Oli ihan pakko
ottaa itsekin selvää, miten moista kastiketta tehdään ja yhdenlaisen version
sain aikaan. Ilmeisesti öljynä olisi pitänyt olla seesamiöljyä, mutta en
jaksanut yhtä kastiketta varten sitä ostaa, joten korvasin sen erittäin
itämaiseen tyyliin oliiviöljyllä :D. Ihan hyvää siitä niinkin
Tämä ruoka oli oikein hyvä illallinen urheilullisen päivän
päätteeksi. Viime maanantaina lähdin pyörällä kymmenen kilometrin päässä
sijaitsevalle lykynlammelle. Siellä tuli lenkkeiltyä muutama kilometri, noustua
muutama porras ja valokuvattua kaiken laista. Kotimatka otti vähän rankempaa
takapakkia, kun puolessa välissä matkaa huomasin, että rengas oli puhjennut. Ketutus
oli suuri! Oli kylmä, olin läpimärkä ja viime ruuasta aikaa melkein viisi tuntia
(0,33l mehupullon voimin olin matkaan lähtenyt). Onnekseni huomasin seisovani
kaupan vieressä, josta pääsin ensi hätään ostamaan kuumankaakaon ja tölkillisen
herajuomaa. Olin jo kävelemässä kassoja kohti, kun muistin miksi minun oli jo
monta kertaa pitänyt kyseisessä kaupassa käydä: juustotiski! Olin kuullut
huhuja, että tiskillä on myynnissä mielestäni maailman parasta juustoa: vihreää
hollantilaista pestojuustoa. Ostinkin sitä palan ja lisäksi ostin hiuksia
nostattavan hyvää Roquefort homejuustoa. Nam nam! Päivän liikuntasaldona oli:
pyöräilyä 15 km, kävelyä 8 km (josta 5 km pyörää raahaten) ja lähes 350
porrasta noustuna. Hyvä reissu!
n. 4 annosta
1 dl soijakastiketta
½ dl ruokosokeria
2 tl jauhettua
inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl mirin-riisiviiniä
½ dl vettä
2 tl maizenaa
Silppua valkosipulinkynnet erittäin hienoksi silpuksi. Sekoita
kaikki ainekset kattilassa sekaisin esim. vispilän avulla. Kiehauta ja anna
kiehua noin kolme minuuttia. Kastike on valmis.
Kananuudeliwokkiin tarvitset lisäksi:
1 iso
punainen paprika
1 punainen
makea chili
2 isoa
sipulia
600 g maustamatonta
kanaa (150g/annos)
nuudeleita
turkkilaista
jogurttia
rucolaa
kurkkua
öljyä
paistamiseen
Paista kana kypsäksi. Suikaloi paprika, chili ja sipuli.
Kuumenna wokkipannu ja kuullota sipuleita öljyssä. Laita nuudelit kiehumaan ja
kypsennä pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää paprika, chili ja kana sipulien
joukkoon ja kypsennä hiljaisella lämmöllä kannen alla (ettei kana kuivu). Lisää
joukkoon kypsät nuudelit ja lisää lopuksi teriyakikastike.
Tarjoile turkkilaisen jogurtin, rucolan ja kurkun kera.
Kommentit
Lähetä kommentti