Maalaistomaattipiirakka
Voi miksi aika rientää niin kovaa vauhtia?! Ahdistus ihan
iskee kun ajattelee kaikkea, mitä en ole saanut aikaan! Gradu ei etene niin
kuin voisi toivoa ja tentittävät kirjat vain pölyttyy hyllyssä. Töitä sentään
on taas saanut tehdä… Onneksi sentään duunihommat saa aikaan tunteen, että saan aikaan jotain hyödyllistä. Ihan mahtavaa on ollut taas opettaa tulevaisuuden
aivoja :).
Tämän kuukauden aikana on tullut tehtyä myös suuria hankintoja. Meet El Papi ;).
Tämän kuukauden aikana tuli myös osallistuttua viime vuonna
vuosittaiseksi perinteeksi muodostuneeseen kääpäralliin! Voittaja joukkueessa
oli hyvä hymyillä ;) varsinkin kun itse tunnistan kolme kääpälajia niistä 38 (vai kuinka se nyt oli) lajista, jotka joukkueemme löysi :DD.
Pohja:
1½ dl grahamjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
1 kananmuna
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl lämmintä
vettä
Täyte:
4 valkosipulinkynttä
450 g sipulia
500 g paseerattua
tomaattia
1½ tl timjamia
pippuria
130 g Roquefort-homejuustoa
1 iso
puska basilikaa
700 g tomaatteja
oliiviöljyä
pinnalle
Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna,
öljy ja vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä 15
minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko sipulit ohuiksi
suokaleiksi. Silppua valkosipulit hienoksi silpuksi. Kuullota sipulit öljyssä.
Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja mausteet. Hauduta ja tarkista maku.
Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Silppua basilikanlehdet karkeaksi
silpuksi.
Levitä taikina käsin uunipellille leivinpaperin päälle.
Levitä päälle sipuliseos, basilikanlehdet, homejuusto ja lopuksi
tomaattiviipaleet. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasossa
45 min.
Kommentit
Lähetä kommentti