Kanakeittoa Kolilla
Olen asunut Joensuussa nyt viisi vuotta ja sinä aikana olen
ainoastaan kerran päässyt käymään Kolilla. Tiedän… hävetä saisin. Toisena
opiskeluvuotena pääsimme Kolille maantieteen kenttäkurssin yhteydessä. Silloin
ainoa ongelma oli, että matkamme Kolille venyi ja venyi ja lopulta olimme kaksi
tuntia myöhässä aikataulusta. Kun tuolloin viimein pääsimme Kolille, päällimmäisinä
ajatuksina minulla oli vain: ”Voisiko tuo opettaja olla jo hiljaa!” ja ”Koska
pääsen kotiin?!” Noh, onhan tuolta reissulta ja koko kurssilta rutkasti
hyviäkin muistoja varsinkin ihanista ystävistäni.
Viime viikon tiistaina oli yliopiston liikuntailtapäivä ja
olimme Arjan kanssa onnistuneet varamaan paikat bussista, joka kolisi kohti
Kolia. Neljä tuntia saatiin uhrattua patikkaretkeemme. Suurin osa ajasta taisi
mennä siihen, että minä valokuvailin joka ikistä käpyä ja myös joka ikisen nyppylän päälle oli kiivettävä.
Oli myös hulvattoman hauskaa, kun Kolinuuron toisella puolella
oli paikka, jossa opaskyltin ohjeissa käskettiin huutamaan ja kuuntelemaan
kuinka kaiku vastaa. Olimme Arjan kanssa jo uuron toisella puolella,
Pahan-Kolin kohdilla, kun kuulimme jonkun huutavan toisella puolella. Päätin
huutaa takaisin samalla tavalla ja Arjan kanssa molemmat revettiin kyllä ihan
täysillä kun kuulimme sen jonkun ihmisen huutavan hämmästyksestä: ”Se vastas!!!”
:DDD
Patikoinnissa, ja muutenkin retkeilyssä, parastahan ovat
ehdottomasti eväät! Olin jo pari viikkoa aiemmin ostanut termaripurkin, johon
saisin Koli reissua varten kanakeittoa evääksi. Purkki olisi minun makuuni saanut
pitää lämpöä vähän paremmin. Nooh… kyllä se keitto oli vielä ihan sopivan
lämmintä, kun sitä viimein pääsin syömään. Lisäksi eväänä oli makkaraa ja
tietysti suklaata!
Kanakeitto:
5 dl vettä
2½ dl kevyt
ruokakermaa
1 kanafondi
2 valkosipulinkynttä
400 g kanaa
3 dl kauramakaronia
250 g porkkanaa
2 dl pakasteherneitä
suolaa
pippuria
Kuori ja pilko porkkanat haluamasi kokoisiksi. Silppua
valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi. Paista kana kypsäksi.
Laita kattilaan kerma, vesi ja fondi ja kiehauta. Lisää
joukkoon makaronit ja porkkanat. Kun makaronit ja porkkanat ovat lähes kypsiä
lisää joukkoon valkosipulit ja herneet ja anna kiehua vielä pari minuuttia,
kunnes herneet ovat kypsät. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Lähetä kommentti