Kanakeittoa Kolilla

Olen asunut Joensuussa nyt viisi vuotta ja sinä aikana olen ainoastaan kerran päässyt käymään Kolilla. Tiedän… hävetä saisin. Toisena opiskeluvuotena pääsimme Kolille maantieteen kenttäkurssin yhteydessä. Silloin ainoa ongelma oli, että matkamme Kolille venyi ja venyi ja lopulta olimme kaksi tuntia myöhässä aikataulusta. Kun tuolloin viimein pääsimme Kolille, päällimmäisinä ajatuksina minulla oli vain: ”Voisiko tuo opettaja olla jo hiljaa!” ja ”Koska pääsen kotiin?!” Noh, onhan tuolta reissulta ja koko kurssilta rutkasti hyviäkin muistoja varsinkin ihanista ystävistäni.

Viime viikon tiistaina oli yliopiston liikuntailtapäivä ja olimme Arjan kanssa onnistuneet varamaan paikat bussista, joka kolisi kohti Kolia. Neljä tuntia saatiin uhrattua patikkaretkeemme. Suurin osa ajasta taisi mennä siihen, että minä valokuvailin joka ikistä käpyä ja myös  joka ikisen nyppylän päälle oli kiivettävä.

Oli myös hulvattoman hauskaa, kun Kolinuuron toisella puolella oli paikka, jossa opaskyltin ohjeissa käskettiin huutamaan ja kuuntelemaan kuinka kaiku vastaa. Olimme Arjan kanssa jo uuron toisella puolella, Pahan-Kolin kohdilla, kun kuulimme jonkun huutavan toisella puolella. Päätin huutaa takaisin samalla tavalla ja Arjan kanssa molemmat revettiin kyllä ihan täysillä kun kuulimme sen jonkun ihmisen huutavan hämmästyksestä: ”Se vastas!!!” :DDD


Patikoinnissa, ja muutenkin retkeilyssä, parastahan ovat ehdottomasti eväät! Olin jo pari viikkoa aiemmin ostanut termaripurkin, johon saisin Koli reissua varten kanakeittoa evääksi. Purkki olisi minun makuuni saanut pitää lämpöä vähän paremmin. Nooh… kyllä se keitto oli vielä ihan sopivan lämmintä, kun sitä viimein pääsin syömään. Lisäksi eväänä oli makkaraa ja tietysti suklaata!
 
Kanakeitto:
5 dl                vettä
2½ dl             kevyt ruokakermaa
1                    kanafondi
2                    valkosipulinkynttä
400 g             kanaa
3 dl                kauramakaronia
250 g             porkkanaa
2 dl                pakasteherneitä
                      suolaa
                      pippuria

Kuori ja pilko porkkanat haluamasi kokoisiksi. Silppua valkosipulinkynnet hienoksi silpuksi. Paista kana kypsäksi.


Laita kattilaan kerma, vesi ja fondi ja kiehauta. Lisää joukkoon makaronit ja porkkanat. Kun makaronit ja porkkanat ovat lähes kypsiä lisää joukkoon valkosipulit ja herneet ja anna kiehua vielä pari minuuttia, kunnes herneet ovat kypsät. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit

Suositut tekstit