Kesäkurpitsakeitto
Parasta kesässä on tuoreet raaka-aineet, osa jopa omasta
kasvimaasta. Joskus kesäisin saattaa tulla syötyä useampanakin päivänä melko
raskaasti, kun grilli käy mökillä kuumana joka ilta. Aina silloin tällöin on
hyvä syödä jotain kevyempää, joka maistuu täydelliselle kesälle. Ota siis
suurin keittokattilasi esiin ja tee kesäkurpitsa keittoa.
4-6 annosta
2 kesäkurpitsaa
1 isosipuli
(varsineen)
2 valkosipulinkynttä
1 kasvisfondue
n. 5 dl vettä
2 dl kuivaa
valkoviiniä (Italia)
2/3 pkt koskenlaskija
sulatejuustoa (perinteinen)
2 dl ruokakermaa
(pekoni & sipuli)
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
ja yrttisuolaa maun mukaan
1 pkt pekonia
Leikkaa kesäkurpitsa ja sipuli keskikokoisiksi paloiksi ja
laita ne suureen kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viini ja kasvisfondue. Keitä ilman
kantta kunnes kurpitsa ja sipuli ovat kypsyneet. Leikkaa koskenlaskija pienemmiksi
paloiksi ja lisää palat ja kermat kuuman keiton joukkoon. Soseuta keitto
tasaiseksi sauvasekoittimella ja kuumenna vielä lopuksi keitto kiehuvaksi. Koristele rapeaksi paistetulla ja pieneksi
leikatulla pekonilla. Tarjoile valkosipulivoipatongilla.
Kommentit
Lähetä kommentti