Kesäkurpitsakeitto

Parasta kesässä on tuoreet raaka-aineet, osa jopa omasta kasvimaasta. Joskus kesäisin saattaa tulla syötyä useampanakin päivänä melko raskaasti, kun grilli käy mökillä kuumana joka ilta. Aina silloin tällöin on hyvä syödä jotain kevyempää, joka maistuu täydelliselle kesälle. Ota siis suurin keittokattilasi esiin ja tee kesäkurpitsa keittoa.

Kesäkurpitsakeitto:
4-6 annosta

2                    kesäkurpitsaa
1                    isosipuli (varsineen)
2                    valkosipulinkynttä
1                    kasvisfondue
n. 5 dl            vettä
2 dl                kuivaa valkoviiniä (Italia)
2/3 pkt           koskenlaskija sulatejuustoa (perinteinen)
2 dl                ruokakermaa (pekoni & sipuli)
2 dl                kuohukermaa
                      mustapippuria ja yrttisuolaa maun mukaan
1 pkt              pekonia

                     
 

Leikkaa kesäkurpitsa ja sipuli keskikokoisiksi paloiksi ja laita ne suureen kattilaan. Lisää joukkoon vesi, viini ja kasvisfondue. Keitä ilman kantta kunnes kurpitsa ja sipuli ovat kypsyneet. Leikkaa koskenlaskija pienemmiksi paloiksi ja lisää palat ja kermat kuuman keiton joukkoon. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja kuumenna vielä lopuksi keitto kiehuvaksi. Koristele rapeaksi paistetulla ja pieneksi leikatulla pekonilla. Tarjoile valkosipulivoipatongilla.




Kommentit

Suositut tekstit