Patikointia ja tarte flambée-pizzaa: pepperoni
Viime viikolla sai nauttia pitkästä vapaasta.
Keskiviikkoiltana olin kutsunut työkavereita kylään ja istumaan iltaa yhdessä.
Kokkailin heille ranskalaista pravuuriani: tarte flambéeta ilmakuivatulla
kinkulla. Torstaipäivä kului rinkkaa pakkaillessa ja rentoutuessa. Perjantaina
auto starttasi kohti Kouvolan Repoveden kansallispuistoa.
Puistossa oli aivan mielettömät maisemat ja maasto oli hyvin
vaihtelevaa. Hurjasti oli jyrkkiä ja pitkiä nousuja, samoin laskuja. Yhdessä
hetkessä reitti oli helppokulkuista, mutta toisessa hetkessä hyvinkin vaativaa…
varsinkin kun sai tasapainoilla 20 kiloisen rinkan kanssa.
Ensimmäisenä päivänä patikoimme Olhavanvuorelle, jossa myös
etsimme yhden geokätkön. Tämä geokätkö oli ehdottomasti todella siisti löytö :).
Vuorelta jatkoimme matkaa Olhavan nuotiopaikalle paistamaan makkaraa. Olhavassa
myös katseltiin hetki kalliokiipeilijöiden menoa ylöspäin.
Kahdeksan tienoilla
lopetettiin kävely Katajajärven nuotiopaikalle, johon pystytimme teltan,
käytiin pulahtamassa järvessä... tai ainakin minä kävin... ja tehtiin
illalliseksi fetatonnikalapastaa yrttitomaattikastikkeella. Askeleita kertyi
perjantaipäivälle 29 082 kpl, matkaa puistossa 8,3 km.
-
1 dl kauramakaronia /syöjä
-
200 g fetaa
-
1 prk tonnikalapaloja vedessä
-
200 g yrttitomaattikastiketta
-
yrttisuolaa
-
mustapippuria
Näihin maisemiin herättiin lauantaiaamuna. |
Lauantaina kärsimme vesipulasta ja päästyämme Määkijälle
saimme keitettyä 1,5 litraa vettä. Tämän veden varassa olimme varmoja, että
kestämme seuraavaan veden ottopisteeseen, jossa ikäväksemme huomasimme, että
tuonkin paikan vesi piti keittää. No emme alkaneet enää keittelemään mitään
vesiä. Otimme pullon täyteen ja minä join ihan kunnolla janooni. Vatsa pysyi
ihan kunnossa. Lauantaina söimme lounaaksi chorizopastaa upean Tervajärven
rannalla.
-
espanjalaista chorizo-kestomakkaraa
-
½ sipuli
-
½ valkosipuli
-
yrttisuolaa
-
mustapippuria
-
Dolmio tomaattikastiketta
-
1 dl kauramakaronia /syöjä
Lauantaina askeleita tuli otettua 23 388 ja kilometrejä
kertyi 10,6 (+8,3) km. Lauantain aikana nyrjäytin nilkan yhteensä kolme kertaa
ja viimeinen olikin jo ihan vikatikki sille nilkalle. Onneksi autolle oli siinä
vaiheessa enää matkaa noin 300 metriä. Nyt on nilkka turvoksissa ja kipeä,
mutta hyvä reissu oli ehdottomasti!
Sunnuntai käytettiin kaikin puolin lepäämiseen. Olisin
halunnut tehdä ruuaksi uudelleen keskiviikkoillan tarte flambéeta, mutta
kaupasta oli loppu ilmakuivattu kinkku. Kinkun sijaan laitoin pepperonisiivuja
ja näinkin pizza maistui todella hyvälle.
Tarte flambée:
pepperoni täytteellä
Pizzapohja:
1½ dl kädenlämpöistä
vettä
1/3 tuorehiivaa
2 tl yrttimerisuolaa
3 dl durumjauhoja
¼ dl oliiviöljyä
loput
vehnäjauhoja
Liuota veteen hiiva ja lisää suola, öljy ja durumjauhot.
Lisää vehnäjauhoja vaivaten kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista.
Anna kohota kaksi tuntia liinan alla, lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
Täyte:
200 g ranskankermaa
rouhittua
mustapippuria
1 sipuli
100 g pepperoniviipaleita
rucolaa
parmesanjuustoa
Laita uuni kuumenemaan 300-asteeseen. Kauli pohjataikina
uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle ranskankerma ja pippuri. Leikkaa
sipuli puoliksi ja tee sipulista puoliympyräsiivuja. Levitä sipulirenkaan
puolikkaat kerman päälle. Levitä päälle pepperonisiivut ja paista uunin
keskitasossa 7-10 minuuttia.
Pilkkoa rucola pienemmiksi paloiksi. Raasta parmesan.
Ripottele rucola ja parmesan hieman jäähtyneen pizzan päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti