Patikointia ja tarte flambée-pizzaa: pepperoni


Viime viikolla sai nauttia pitkästä vapaasta. Keskiviikkoiltana olin kutsunut työkavereita kylään ja istumaan iltaa yhdessä. Kokkailin heille ranskalaista pravuuriani: tarte flambéeta ilmakuivatulla kinkulla. Torstaipäivä kului rinkkaa pakkaillessa ja rentoutuessa. Perjantaina auto starttasi kohti Kouvolan Repoveden kansallispuistoa.

Puistossa oli aivan mielettömät maisemat ja maasto oli hyvin vaihtelevaa. Hurjasti oli jyrkkiä ja pitkiä nousuja, samoin laskuja. Yhdessä hetkessä reitti oli helppokulkuista, mutta toisessa hetkessä hyvinkin vaativaa… varsinkin kun sai tasapainoilla 20 kiloisen rinkan kanssa.

Ensimmäisenä päivänä patikoimme Olhavanvuorelle, jossa myös etsimme yhden geokätkön. Tämä geokätkö oli ehdottomasti todella siisti löytö :). Vuorelta jatkoimme matkaa Olhavan nuotiopaikalle paistamaan makkaraa. Olhavassa myös katseltiin hetki kalliokiipeilijöiden menoa ylöspäin.

 Kahdeksan tienoilla lopetettiin kävely Katajajärven nuotiopaikalle, johon pystytimme teltan, käytiin pulahtamassa järvessä... tai ainakin minä kävin... ja tehtiin illalliseksi fetatonnikalapastaa yrttitomaattikastikkeella. Askeleita kertyi perjantaipäivälle 29 082 kpl, matkaa puistossa 8,3 km.

-          1 dl kauramakaronia /syöjä
-          200 g fetaa
-          1 prk tonnikalapaloja vedessä
-          200 g yrttitomaattikastiketta
-          yrttisuolaa
-          mustapippuria

Näihin maisemiin herättiin lauantaiaamuna.
Lauantaina kärsimme vesipulasta ja päästyämme Määkijälle saimme keitettyä 1,5 litraa vettä. Tämän veden varassa olimme varmoja, että kestämme seuraavaan veden ottopisteeseen, jossa ikäväksemme huomasimme, että tuonkin paikan vesi piti keittää. No emme alkaneet enää keittelemään mitään vesiä. Otimme pullon täyteen ja minä join ihan kunnolla janooni. Vatsa pysyi ihan kunnossa. Lauantaina söimme lounaaksi chorizopastaa upean Tervajärven rannalla.

-          espanjalaista chorizo-kestomakkaraa
-          ½ sipuli
-          ½ valkosipuli
-          yrttisuolaa
-          mustapippuria
-          Dolmio tomaattikastiketta
-          1 dl kauramakaronia /syöjä

Lauantaina askeleita tuli otettua 23 388 ja kilometrejä kertyi 10,6 (+8,3) km. Lauantain aikana nyrjäytin nilkan yhteensä kolme kertaa ja viimeinen olikin jo ihan vikatikki sille nilkalle. Onneksi autolle oli siinä vaiheessa enää matkaa noin 300 metriä. Nyt on nilkka turvoksissa ja kipeä, mutta hyvä reissu oli ehdottomasti!

Sunnuntai käytettiin kaikin puolin lepäämiseen. Olisin halunnut tehdä ruuaksi uudelleen keskiviikkoillan tarte flambéeta, mutta kaupasta oli loppu ilmakuivattu kinkku. Kinkun sijaan laitoin pepperonisiivuja ja näinkin pizza maistui todella hyvälle.
 
Tarte flambée: pepperoni täytteellä
Pizzapohja:
1½ dl             kädenlämpöistä vettä
1/3                 tuorehiivaa
2 tl                 yrttimerisuolaa
3 dl                durumjauhoja
¼ dl               oliiviöljyä
                      loput vehnäjauhoja

Liuota veteen hiiva ja lisää suola, öljy ja durumjauhot. Lisää vehnäjauhoja vaivaten kunnes taikina irtoaa sormista ja kulhon reunoista. Anna kohota kaksi tuntia liinan alla, lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
 
Täyte:
200 g             ranskankermaa
                      rouhittua mustapippuria
1                    sipuli
100 g             pepperoniviipaleita
                      rucolaa
                      parmesanjuustoa

Laita uuni kuumenemaan 300-asteeseen. Kauli pohjataikina uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä päälle ranskankerma ja pippuri. Leikkaa sipuli puoliksi ja tee sipulista puoliympyräsiivuja. Levitä sipulirenkaan puolikkaat kerman päälle. Levitä päälle pepperonisiivut ja paista uunin keskitasossa 7-10 minuuttia.


Pilkkoa rucola pienemmiksi paloiksi. Raasta parmesan. Ripottele rucola ja parmesan hieman jäähtyneen pizzan päälle. 

Kommentit

Suositut tekstit