Pitkään muhinut makaronilaatikko
Kävin pari viikkoa sitten Ikeassa etsimässä uusia yöpöydän
lamppuja. Aiemmin minulla oli vain yksi lamppu, kun oli vain yksi yöpöytäkin
pienessä sievässä yksiössäni. Mutta nyt, on iso makuuhuone, johon otin kaksi
yöpöytää… toinen niistä on ammottanut tyhjyyttä lähes vuoden. No Ikeasta ei
löytynyt lamppuja, jotka olisin kelpuuttanut. Sen sijaan ostin maljakoita ja
hmm… jotain muutakin sieltä tarttui mukaan. Itse yöpöydän valaisimet löytyivät
uudesta Hankasalmen Finnmarista. Ne olivat juuri sitä, mitä olin etsinyt,
vaikka en ollut tiennyt, mitä olin etsinyt. Valoa kansalla nyt kuitenkin!
Ainiin! Aloitin uuden harrastuksen. Geokätköilyn. Kaksi
kätköä on jo löytynyt täältä Hankasalmelta. Tulevana viikonloppuna seikkaillaan
Muuramessa kätköjen perässä :). Toivottakaahan onnea aarrejahtiin.
Vähän sisustuskuvia tähän väliin. |
Aihisen makaronilaatikko jäi kuitenkin kummittelemaan
takaraivoon… Noh, pakkohan sitä oli testata, mutta en ihan purematta niellyt
tätä ohjetta. Tapani mukaan päätin tehdä laatikosta oman versioni, mutta
tekotapa on puhtaasti Aihisen :).
Aihisen
makaronilaatikko á la Ella
5 dl kauramakaronia
1 paketti HK:n
Amerikan pekonia
1 punasipuli
½ prk (100g) aurinkokuivattuja
tomaatteja
3 pientä porkkanaa kuorittuna ja pieneksi kuutioiksi pilkottuina
3 pientä porkkanaa kuorittuna ja pieneksi kuutioiksi pilkottuina
700 g naudan
jauhelihaa
1½ tl yrttimerisuolaa
(tai ihan vaan suolaa)
mustapippuria
myllystä
2 dl kuohukermaa
2,5 dl Valion
mustapekkaruokakermaa
(1 dl jääkaapin
jämä Cuisine créme fraiche valkosipuli & yritit)
2 kananmunaa
muutaman
timjamin oksan lehdet
(200g mozzarella)
Kiehauta vesi ja keitä makaronit kypsiksi paketin ohjeen
mukaan. Valuta vesi pois, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä makaronit odottamaan.
Pilko pekoni ja silppua sipuli pieneksi. Kuori porkkanat ja
leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Valuta tomaateista öljy ja kuutioi tomaatit
pieneksi.
Kuumenna paistinpannu ja paista jauheliharuskeaksi. Aihisen
neuvoa noudattaen paistoin myös jauhelihan osissa ja pannu pysyi paremmin
kuumana ja jauheliha paistui entistä paremmaksi. Laita jauheliha suureen
kulhoon odottamaan.
Paista pekoni kypsäksi. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota
se. Lisää lopuksi porkkanat ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita
pekoniseos jauhelihan ja makaronien kanssa yhteen ja tarkista maku. Tässä
vaiheessa pikkiriikkisen ylisuolaisuus saa maistua, koska kerma miedontaa
suolaisuutta runsaasti. Kaada seos uunivuokaan.
Sekoita toisessa kulhossa kermat ja vatkaa joukkoon kevyesti
kanamunat. Lisää timjamin lehdet ja kaada seos makaroniseoksen päälle. Viipaloi
päälle mozzarellaa. Päällystä laatikko kelmulla ja laita se yöksi jääkaappiin.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä laatikkoa uunissa 1
tunti. Ota laatikko jääkaapista noin tunti ennen paistamista, jottei
lämpötilaero uunivuolla ole liian suuri. Päällystä vuoka foliolla, jos laatikko
meinaa pinnalta kypsyä liikaa.
Ehkä paras makaronilaatikko ikinä! Omnom…
Kommentit
Lähetä kommentti