Pitkään muhinut makaronilaatikko

Kävin pari viikkoa sitten Ikeassa etsimässä uusia yöpöydän lamppuja. Aiemmin minulla oli vain yksi lamppu, kun oli vain yksi yöpöytäkin pienessä sievässä yksiössäni. Mutta nyt, on iso makuuhuone, johon otin kaksi yöpöytää… toinen niistä on ammottanut tyhjyyttä lähes vuoden. No Ikeasta ei löytynyt lamppuja, jotka olisin kelpuuttanut. Sen sijaan ostin maljakoita ja hmm… jotain muutakin sieltä tarttui mukaan. Itse yöpöydän valaisimet löytyivät uudesta Hankasalmen Finnmarista. Ne olivat juuri sitä, mitä olin etsinyt, vaikka en ollut tiennyt, mitä olin etsinyt. Valoa kansalla nyt kuitenkin!


Ainiin! Aloitin uuden harrastuksen. Geokätköilyn. Kaksi kätköä on jo löytynyt täältä Hankasalmelta. Tulevana viikonloppuna seikkaillaan Muuramessa kätköjen perässä :). Toivottakaahan onnea aarrejahtiin. 
Vähän sisustuskuvia tähän väliin. 

Sain linkin superhyvään makaronilaatikkoon: Kari Aihisenmehukasmakaroni laatikko. Kaverit kehuivat tuota laatikkoa ja kiinnostus heräsi, mikä siitä tekee niin herkullisen. No sehän selvisi nopeasti: ruoka, jossa on pekonia ja kuohukermaa, ei voi olla pahaa!

Aihisen makaronilaatikko jäi kuitenkin kummittelemaan takaraivoon… Noh, pakkohan sitä oli testata, mutta en ihan purematta niellyt tätä ohjetta. Tapani mukaan päätin tehdä laatikosta oman versioni, mutta tekotapa on puhtaasti Aihisen :).
 
Aihisen makaronilaatikko á la Ella
5 dl                kauramakaronia
1 paketti        HK:n Amerikan pekonia
1                    punasipuli
½ prk (100g) aurinkokuivattuja tomaatteja
3                    pientä porkkanaa kuorittuna ja pieneksi kuutioiksi pilkottuina
700 g             naudan jauhelihaa
1½ tl              yrttimerisuolaa (tai ihan vaan suolaa)
                      mustapippuria myllystä
2 dl                kuohukermaa
2,5 dl             Valion mustapekkaruokakermaa
(1 dl              jääkaapin jämä Cuisine créme fraiche valkosipuli & yritit)
2                    kananmunaa
                      muutaman timjamin oksan lehdet
(200g               mozzarella)

Kiehauta vesi ja keitä makaronit kypsiksi paketin ohjeen mukaan. Valuta vesi pois, huuhtele kylmällä vedellä ja jätä makaronit odottamaan.

Pilko pekoni ja silppua sipuli pieneksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Valuta tomaateista öljy ja kuutioi tomaatit pieneksi.

Kuumenna paistinpannu ja paista jauheliharuskeaksi. Aihisen neuvoa noudattaen paistoin myös jauhelihan osissa ja pannu pysyi paremmin kuumana ja jauheliha paistui entistä paremmaksi. Laita jauheliha suureen kulhoon odottamaan.

Paista pekoni kypsäksi. Lisää joukkoon sipuli ja kuullota se. Lisää lopuksi porkkanat ja tomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pekoniseos jauhelihan ja makaronien kanssa yhteen ja tarkista maku. Tässä vaiheessa pikkiriikkisen ylisuolaisuus saa maistua, koska kerma miedontaa suolaisuutta runsaasti. Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita toisessa kulhossa kermat ja vatkaa joukkoon kevyesti kanamunat. Lisää timjamin lehdet ja kaada seos makaroniseoksen päälle. Viipaloi päälle mozzarellaa. Päällystä laatikko kelmulla ja laita se yöksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja kypsennä laatikkoa uunissa 1 tunti. Ota laatikko jääkaapista noin tunti ennen paistamista, jottei lämpötilaero uunivuolla ole liian suuri. Päällystä vuoka foliolla, jos laatikko meinaa pinnalta kypsyä liikaa.


Ehkä paras makaronilaatikko ikinä! Omnom…

Kommentit

Suositut tekstit