Kanakeittoa kevään flunssaan
Talvimuistoja lumen paljoudesta <3 |
Yksi jos toinenkin on sairastellut tässä kevään aikana ja
hiljattain kävin yhtä ystävää ravitsemassa sairasvuoteella täyteläisellä
kanakeitolla. Olen kotoisin maalta ja käynyt alakoulun pienessä kyläkoulussa,
jossa meitä oli parhaimmillaan 58 oppilasta yhteensä koko koulussa. Tuossa
koulussa meillä oli ihana Irja keittäjätäti, joka teki maailman parhainta ja
täyteläisintä kanakeittoa. Aina silloin tällöin, varsinkin flunssassa,
muistelen tuota kanakeittoa ja muutama viikko sitten päätin tehdä oman versioni
tuosta keitosta.
Keski-Suomalaisuus on saanut mut ihan villiksi: tukan värikin on muuttunut :). |
Täyteläinen
kanakeitto
1 rasiallinen
kananrintafileitä
1½ dl kuivaa
italialaista valkoviiniä
1 l vettä
1 purjo
puolikkaina viipaleina
5 pientä
porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna pieneksi
muutama oksallinen timjamin lehtiä
yrttimerisuolaa
mustapippuria
myllystä
valkosipulirouhetta
200 g pakasteherneitä
1 kanafondue
½ dl vehnäjauhoja
2 dl Valion
yrttiruokakermaa
2½ dl ranskankermaa
½ tuorepuristettua
sitruunaa
2 dl gnocchi
pastaa
Pilko kanan rintafileet sopivan kokoisiksi kuutioiksi ja
paista ne kypsäksi korkea reunaisessa kasarissa. Kaada joukkoon valkoviini ja
anna hetki kiehua. Lisää vesi, porkkanapalat, purjo, herneet ja kanafondue.
Kiehauta.
Sekoita toisessa kulhossa ruokakerma ja jauho sekaisin.
Kaada seos kanakeiton joukkoon ohuena vanana samalla sekoittaen. Lisää joukkoon
ranskankerma, sitruunan mehu, timjamin lehdet, laakerinlehdet sekä makusi
mukaan suolaa, pippuria, valkosipulirouhetta ja lopuksi pasta. Tarkista maku ja
hauduta kannen alla hiljaisella lämpötilalla kunnes pasta on kypsää. Mikäli
keitto tuntuu liian paksulta, lisää joukkoon vettä.
Kommentit
Lähetä kommentti