Ensi makua syksyn tulosta…

Viime torstaina olimme kaveriporukan © kanssa syömässä illallista erään lapsuuden ystävämme luona. Olemme olleet hyviä ystäviä illan ”emännän” © kanssa jo 22 vuotta ja ystäväporukkamme on erittäin tiivis. Tämä illallinen oli vähän kuin jokin viimeinen illallinen kun kaikilla alkaa olla lomat vietettynä ja opiskelut ja muut kuviot alkavat taas ja kaikki lähtevät Salosta omille tahoilleen. Syksy alkaa ilmeisesti taas olla täällä. En kuitenkaan myönnä sitä vielä, sillä mielestäni syksy alkaa se päivä kun itse aloitan opiskelun. Eli viikon kuluttua. Illalla kuitenkin huomasi kuinka kesän valoisat pitkät illat ovat menneet ja tilalle ovat tulleet pimeys ja iltojen viileys. Kynttilöiden valossa oli kyllä ihana istuskella kaverin kotitalon patiolla. Olimme kaikki kääriydytty viltteihin ja samalla muisteltiin lapsuudessa sattuneita kommelluksia ja vähän kaiken näköistä muutakin puheltiin.

Illan tarjoilut olivat aivan kertakaikkisen mahtavat! Alkuruuaksi oli valkosipulioliiviöljyllä valeltua, paahdettua patonkia, jonka päällä oli tomaattimurskaa, tomaattia, sipulia, basilikaa ja juustoa ©. Nam! Se oli kyllä sellainen ruokahalun herättäjä ja niitä olisikin tehnyt mieli vain napsia suuhun ties kuinka monta. Alkumaljaa myös päästiin kilistelemään. Pääruokana oli loimutettua lohta ©. Siis tästä eivät enää ruuat parane. Lohen lisukkeena oli vihreää salaattia halloumijuustolla ja nyytti, jossa oli perunaa, sipulia, oman maan (kaverin maan) porkkanaa © ja ruohosipulituorejuustoa. Lohen päälle oli vielä tarjolla tillikermaviilikastiketta.


Ja eiväthän ne tarjoilut tietenkään vielä siihen loppuneet. Vielä saatiin jälkiruuaksi vanhoja kunnon köyhiä ritareita. Ihan tuli niistäkin lapsuus mieleen ja muistin päivän jolloin söin ensimmäisen kerran köyhiä ritareita. Olin vielä ihan pieni ja halusin jotain hyvää. Kotona ei kuitenkaan ollut oikein mitään ja äiti keksi tehdä köyhiä ritareita. Se oli ehkä parasta jälkkäriä mitä olin ikinä syönyt! Ja tämän illan jälkiruoka oli kyllä sen veroista!


Vanhat kunnon köyhät ritarit... Tai siis rikkaat :).
Kauhun hetkiä koettiin myös...Hui!!


Oli aivan ihana ilta. Kiitos Hänelle ja Muille ©.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit