Kaupanleipä – paha leipä
Plaah… olen pari päivää joutunut syömään kaupan outoja leipiä, kun en ole ehtinyt
leipomaan. Kaupan leivissä on niin teollinen maku. Tosiaan ainoa hyvä leipä
jota kaupassa myydään on Vasan ruispalat ja Oululaisen jälkiuunileipä. Mikään
kaupan pehmeä leipä ei vain voita kotona tehtyä leipää. Tällä kertaa aamiaispöytään
pääsee speltti-unikonsiemensämpylöitä,
namskis! Speltistä on tullut yksi suosikki leivän raaka-aineista, joten sitä on
tässäkin ohjeessa ;). Heidin kanssa
olen menossa huomenna mökkeilemään ©, joten nyt on sitten evästä mukana. Katsoo mitä
sitten vielä huomenna keksitään…
Speltti-unikonsiemensämpylät
20-30 minuuttia
n. 11 kpl (suurta sämpylää)
4 dl rasvatonta
maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl piimää
3 dl spelttijauhoja
0,5 dl unikonsiemeniä
4 rkl siirappia
2,5 tl suolaa
6-8 dl vehnäjauhoja
50-70 g margariinia
(sulatettuna)
Lämmitä maito 42 asteiseksi. Lisää joukkoon
siirappi, suola ja unikonsiemenet. Lisää myös piimä.
Sekoita kuivahiiva spelttijauhoihin ja lisää ne
nesteen joukkoon.
Vaivaa vehnäjauhot vähitellen joukkoon. Lisää
lopuksi sulatettu margariini ja vaivaa vielä noin 10 minuuttia.
Jätä taikina kohoamaan lämpimään vedottomaan
paikkaan noin puoleksi tunniksi.
Laita uuni kuumenemaan.
Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, jaa
taikina noin 11 osaan ja leivo niistä sämpylöitä.
Ennen uuniin laittoa, valele sämpylät lämpimällä
vedellä. Paista uunissa (tavallisen uunin keskitasolla) niin kauan kunnes ovat
kauniin kullan ruskeita.
Ihanaa saada syödä
oikeaa leipää…©
ja oli muute hyvää leipää, namm!
VastaaPoista-hedu
Kiitos kiitos :)
Poista