Minidonat vapun viettoon
Vappu on taas jo ihan nurkan takana! Viime vuonna tein Glorian
Ruoka&Viini -lehden appelsiinilla maustettuja minidonitseja. Tänä vuonna halusin
jotain perinteisempää ja kaivelin esiin vanhan kotitalouskirjani ja sieltä
munkkireseptin. Haluisin kuitenkin tehdä pieniä donitseja, joita voisi
pursotinpussilla pursottaa siististi donitsipeltiin, koska kuumalla öljyllä leikkiminen
ei oikein innostanut. Lisäsin ohjeeseen enemmän piimää ja sain täydellisen
taikinan. Ohjeessa myös käskettiin käyttää kardemummarouhetta, mutta en jostain
syystä löytänyt sitä kaupasta, joten päädyin ostamaan jauhettua kardemumma. Se toimi
jopa ehkä hieman paremmin…
Vappuun on vielä aikaa ja ohje on helppo ja nopea. Paistamistakin
nopeuttaa, jos on useampi kuin yksi donitsipelti. Tämä resepti sopii niin
isoille kuin minidonitseille.
kpl: ihan sikapaljon! mutta noin 50 kpl pieniä
5 dl vehnäjauhoja
(luomu)
2 dl sokeria
2 tl soodaa
2 tl jauhettua
kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl rasvatonta
piimää
2 munaa
100 g sulatettua
voita
1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munat, piimä ja jäähtynyt voisula keskenään ja
lisää se kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellille
taikinaa, noin puoleen väliin asti.
4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5-6
minuuttia. Donitsit ovat hyviä kun ovat väriltään kauniin kellan ruskeita.
5. Irrota donitsit varovasti pellistä, anna jäähtyä ja
koristele.
Donitsikuorrutteet:
1. Kanelisokerisekoitus
2. tomusokeri
3. kinuskikastike + nonparelli
4. lakritsikastike + nonparelli
1. Valele donitsi voisulalla ja kierittele
sokerikanelisekoituksessa.
2. Kieritä donitsi tomusokerissa.
3. ja 4. Dippaa donitsi kastikkeeseen ja koristele nonparelleilla.
Kommentit
Lähetä kommentti