Minidonat vapun viettoon




Vappu on taas jo ihan nurkan takana! Viime vuonna tein Glorian Ruoka&Viini -lehden appelsiinilla maustettuja minidonitseja. Tänä vuonna halusin jotain perinteisempää ja kaivelin esiin vanhan kotitalouskirjani ja sieltä munkkireseptin. Haluisin kuitenkin tehdä pieniä donitseja, joita voisi pursotinpussilla pursottaa siististi donitsipeltiin, koska kuumalla öljyllä leikkiminen ei oikein innostanut. Lisäsin ohjeeseen enemmän piimää ja sain täydellisen taikinan. Ohjeessa myös käskettiin käyttää kardemummarouhetta, mutta en jostain syystä löytänyt sitä kaupasta, joten päädyin ostamaan jauhettua kardemumma. Se toimi jopa ehkä hieman paremmin…

Vappuun on vielä aikaa ja ohje on helppo ja nopea. Paistamistakin nopeuttaa, jos on useampi kuin yksi donitsipelti. Tämä resepti sopii niin isoille kuin minidonitseille.

Donitsitaikina:
kpl: ihan sikapaljon! mutta noin 50 kpl pieniä

5 dl                      vehnäjauhoja (luomu)
2 dl                      sokeria
2 tl                       soodaa
2 tl                       jauhettua kardemummaa
2 tl                       vaniljasokeria
2 dl                      rasvatonta piimää
2                           munaa
100 g                  sulatettua voita

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Sekoita munat, piimä ja jäähtynyt voisula keskenään ja lisää se kuivien aineiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellille taikinaa, noin puoleen väliin asti.
4. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 5-6 minuuttia. Donitsit ovat hyviä kun ovat väriltään kauniin kellan ruskeita.
5. Irrota donitsit varovasti pellistä, anna jäähtyä ja koristele.

Donitsikuorrutteet:
1. Kanelisokerisekoitus
2. tomusokeri
3. kinuskikastike + nonparelli
4. lakritsikastike + nonparelli

1. Valele donitsi voisulalla ja kierittele sokerikanelisekoituksessa.
2. Kieritä donitsi tomusokerissa.
3. ja 4. Dippaa donitsi kastikkeeseen ja koristele nonparelleilla.



Kommentit

Suositut tekstit