Blogin luetuimmat – osa 2: Pizzanpaistoalusta ja pizzakaulin
Pizzanpaistoalustan ja pizzakaulimen olen saanut lahjaksi
tädiltäni ja ne ovatkin olleet ahkerassa käytössä aina siitä saakka. En
valitettavasti enää muista, minkä merkkiset nuo tuotteet ovat olleet, mutta sen
tiedän, että ainakin kaulinta on myyty sokoksessa, prismassa ja joissakin
s-marketeissakin olen muutamia kertoja törmännyt kyseiseen kaulimeen. Erilaisia
pizzanpaistoalustoja näyttää netistä löytyvän ihan googlettamalla ja ainakin
Prima myy saman tapaista alustaa kuin minun pizzanpaistoalusta.
Alustat, ainakin omani, ovat ihan kivoja. Niillä saa rapean
pohjan pizzaan, sillä pohjassa olevat reiät edistävät pohjan kypsymistä
alakautta, samalla kun uunin vastukset kypsentävät pizzasi päältä. Alustojen
huonopuoli on usein liian alhaiset maksimilämpötilat, jotka alusta kestää.
Esimerkiksi minä paistan pizzani 300 asteessa (vain koska uunistani ei lähde
enemmän tehoa…). Monen alustan maksimilämpötilaksi on merkitty 220 asetta, joka
on erinomaiselle pizzalle liian alhainen lämpötila. Toisaalta, jos omistaisin
pizzauunin, en tarvitsisi alustaa. Oman alustani maksimilämpötilaksi oli
annettu ohjeissa 220 astetta. Onneksi tässä vuosien mittaan se pääsi unohtumaan
ja olen omaa alustaani käyttänyt kolmesataa asteisessa uunissa huoletta ja sen
kunnossa ei ole tapahtunut muutoksia lainkaan. Tämä ei kuitenkaan ole suositus
tai ohje alustojen käytölle.
Kommentit
Lähetä kommentti