Bataattiburgerit
5 annosta
”Bataattisämpylät”
1 kg bataattia
suolaa
voita
paistamiseen
700 g naudanjauhelihaa
(17 %)
3 tl yrttimerisuolaa
2 tl mustapippuria
myllystä
2 tl timjamia
Marinoidut
punasipulit
1 punasipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
½ rkl oliiviöljyä
ripaus
sokeria
ripaus
suolaa
Muut täytteet
chilimajoneesia (esim. Ruoveden herkku)
1 avokado
viipaloituna
5 isoa
salaatin lehteä
15 viipaletta Amerikan
suolakurkkua (Felix)
10 viipaletta tomaattia
15 viipaletta tuorekurkkua
ketsuppia
Cheddarkastike
150 g cheddarjuustoa
(Jukolan)
½ dl kuohukermaa
Jos teet aiolin itse, valmistele se ensimmäisenä jääkaappiin
maustumaan.
Pese bataatti ja viipaloi se kuorineen kymmeneen noin 1-2 cm
viipaleeseen. Kuumenna parilapannu. Paista bataatteihin voin kera paistoviivat.
Asettele bataattiviipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja mausta
suolalla. Jätä odottamaan hetkeksi.
Valmista burgerpihvit: Laita jauheliha kulhoon, lisää
mausteet ja sekoita tasaiseksi. Paista pannulla koepala ja tarkista mausteet
omien mieltymysten mukaan. Jaa taikina viiteen osaan ja muotoile pihveiksi
(keskeltä hieman paksummat kuin reunoilta). Jätä pihvit odottamaan.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valmista marinoidut
sipulit: viipaloi punasipuli renkaiksi. Sekoita muut ainekset ja sipulirenkaat
kulhossa sekaisin ja laita jääkaappiin maustumaan. Valmistele muut täytteet.
Laita bataatit uuniin ja kypsennä uunin keskitasolla 20 min,
paksuudesta riippuen. Paista pihvit voissa parilapannulla molemmin puolin
kypsäksi. Valmista samalla cheddarkastike: raasta cheddar ja kiehauta kerma
kattilassa. Lisää kiehuvan kuumaan kermaan cheddar kahdessa osassa kokoajan
sekoittaen vispilällä. Pidä cheddarkastike kuumana burgereiden kokoamiseen
asti.
Kokoa burgerit suoraan lautasille: bataattiviipale, aiolia,
salaatinlehti, 3 suolakurkkuviipaletta, avokadoa marinoituja sipuleita, pihvi,
cheddarkastiketta, 2 tomaattiviipaletta, 3 kurkkuviipaletta, chilimajoneesia, ketsuppia
ja bataattiviipale. Nautitaan heti esim. juurestikkujen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti