Pappa al pomodoro eli italialainen tomaattileipäkeitto

Talvi-iltoihin on ihana tuoda vähän lämpöä ruoan avulla. Tämä tomaattikeitto on nopea, kevyt ja mukavasti mieltä ja kehoa lämmittävä. Ohje on tehty vain yhdelle ihmiselle, mutta jos nälkä ei ole niin kovin suuri, ateriasta riittää kahdelle alkupalaksi.

Pappa al pomodoro
3                    viipaletta maalaisleipää (myös paahtoleipä kelpaa paremman puutteessa hyvin!)
vihreää pestoa
2                    kynttä valkosipulia
400 g             tomaattimurskaa (Mutti)
1                    sipuli
oliiviöljyä
1 dl                vettä
1 dl                kuivaa italialaista valkoviiniä
½                   kasvisfondue
chilirouhetta myllystä
½ tl                sokeria
mustapippuria myllystä
1 rkl               tuoretta timjamia
suolaa
tuorebasilikaa
parmesanjuustoa raastettuna

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta leipäpalat pellille ja voitele niille ohut kerros pestoa. Paista uunissa kunnes erittäin rapeita.

Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulit kattilassa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja viini. Kiehauta.

Hienonna timjami ja lisää se ja fondue, chilirouhe, sokeri, pippuri ja suola tomaattikeiton joukkoon. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Annostele lautaselle.


Leikkaa leipäpalat kuutioiksi ja hienonna basilika. Asettele leipäkuutiot, basilika ja parmesanjuusto tomaattikeiton päälle. 

Kommentit

Suositut tekstit