Pappa al pomodoro eli italialainen tomaattileipäkeitto
Talvi-iltoihin on ihana tuoda vähän lämpöä ruoan avulla.
Tämä tomaattikeitto on nopea, kevyt ja mukavasti mieltä ja kehoa lämmittävä.
Ohje on tehty vain yhdelle ihmiselle, mutta jos nälkä ei ole niin kovin suuri,
ateriasta riittää kahdelle alkupalaksi.
Pappa al pomodoro
3 viipaletta
maalaisleipää (myös paahtoleipä kelpaa paremman puutteessa hyvin!)
vihreää pestoa
2 kynttä
valkosipulia
400 g tomaattimurskaa
(Mutti)
1
sipuli
oliiviöljyä
1 dl vettä
1 dl kuivaa
italialaista valkoviiniä
½ kasvisfondue
chilirouhetta myllystä
½ tl sokeria
mustapippuria myllystä
1 rkl tuoretta
timjamia
suolaa
tuorebasilikaa
parmesanjuustoa raastettuna
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta leipäpalat pellille ja
voitele niille ohut kerros pestoa. Paista uunissa kunnes erittäin rapeita.
Silppua sipuli ja hienonna valkosipuli. Kuullota sipulit
kattilassa oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi ja viini.
Kiehauta.
Hienonna timjami ja lisää se ja fondue, chilirouhe, sokeri,
pippuri ja suola tomaattikeiton joukkoon. Anna kiehua hiljalleen 10-15
minuuttia. Annostele lautaselle.
Leikkaa leipäpalat kuutioiksi ja hienonna basilika. Asettele
leipäkuutiot, basilika ja parmesanjuusto tomaattikeiton päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti