Sitruunaricottatäytetyt avokadot

Ai että, kun sitä on ollut mukava viikko. Pitkiä työpäiviä on tullut, kun onnistuin jättämään kahden kertaustunnin suunnittelun samaan iltaan ja toinen päivä kun tein kaksi koetta. Ei tullutkaan sitten muiden tuntien suunnittelusta oikein mitään ja saa nähdä kuinka kiireinen viikko tuo tuleva sitten onkaan.

Kodin pientä sisustamista ja uusia pastalajeja löydetty, spelttipastaa, NaMi!

Lauantaina päräytin bussilla Jykylään kampaamolle uudistamaan hiuksiani. Mitähän niille seuraavaksi keksii ;). Bussi lähti vasta puoli seitsemän illalla takaisin kotiin, joten siinä hetken ehdin kaupungilla pyörimään ja loppuajan kulutin kahvilassa syöden kanabagelin ja jättimukillisen teetä, töitä tehden ja ihmisiä seuraten. Ihan parasta! Tuli ihan Joensuun ajat mieleen, kun joka sunnuntai menin Coffee Houseen lukemaan tenttiin tai tekemään jotain muuta hyödyllistä. Kahvilassa keskittyy aivan eri tavalla kuin kotona - ehkä se on se tasainen hälinä :). Kotiin kun pääsin, kokkailin täytettyjä avokadoja ja hyvin simppelisti maustettua naudan lihaa - parasta niin - join lasin viiniä ja katsoin kaksi ensimmäistä tuntia Taru sormusten herrasta. Ranskalaisia tein myös viikonlopun kunniaksi.


Sunnuntaina olinkin sitten kaveriporukan kanssa yhden ystävän luona askartelemassa. Kuvioleikkuria pääsin kokeilemaan ja sekös veikeä laite oli. Inspiraatio kukki muutenkin aika kivasti. Laitampa niistä luomuksista kuvia joskus myöhemmin.


Sitruunaricotta-avokadot
4-6 annosta

250 g             ricottaa
3 rkl               raejuustoa
1                    sitruunan kuori
½                   sitruunan mehu
1 kourallinen persiljaa hienonnettuna
½                   valkosipulinkynsi
ripaus mustapippurirouhetta
1 tl                 yrittimerisuolaa/suolaa
4-6                 avokadoa

Sekoita juustot, sitruunan kuori ja mehu, persilja, hienoksi raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet sekaisin kulholla. Anna maustua jääkaapissa kelmun/kannen alla noin puoli tuntia.

Halkaise avokadot (1/ruokailija) ja poista siemen. Asettele täytettä avokadon puolikkaille.


Lisäksi
250 g             naudain paistisuikaletta
                      suolaa (ruususuola)
                      mustapippurirouhetta
                      rucolaa

Paista lihasuikaleet pannulla kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla oman mielen mukaan.


Asettele avokadon puolikkaat rucolapedille ja ympärille lihasuikaleita.


Kommentit

Suositut tekstit