Sitruunaricottatäytetyt avokadot
Ai että, kun sitä on ollut mukava viikko. Pitkiä työpäiviä
on tullut, kun onnistuin jättämään kahden kertaustunnin suunnittelun samaan
iltaan ja toinen päivä kun tein kaksi koetta. Ei tullutkaan sitten muiden
tuntien suunnittelusta oikein mitään ja saa nähdä kuinka kiireinen viikko tuo
tuleva sitten onkaan.
Kodin pientä sisustamista ja uusia pastalajeja löydetty, spelttipastaa, NaMi!
Lauantaina päräytin bussilla Jykylään kampaamolle uudistamaan
hiuksiani. Mitähän niille seuraavaksi keksii ;). Bussi lähti vasta puoli
seitsemän illalla takaisin kotiin, joten siinä hetken ehdin kaupungilla pyörimään
ja loppuajan kulutin kahvilassa syöden kanabagelin ja jättimukillisen teetä,
töitä tehden ja ihmisiä seuraten. Ihan parasta! Tuli ihan Joensuun ajat
mieleen, kun joka sunnuntai menin Coffee Houseen lukemaan tenttiin tai tekemään
jotain muuta hyödyllistä. Kahvilassa keskittyy aivan eri tavalla kuin kotona -
ehkä se on se tasainen hälinä :). Kotiin kun pääsin, kokkailin täytettyjä
avokadoja ja hyvin simppelisti maustettua naudan lihaa - parasta niin - join lasin
viiniä ja katsoin kaksi ensimmäistä tuntia Taru sormusten herrasta. Ranskalaisia
tein myös viikonlopun kunniaksi.
Sunnuntaina olinkin sitten kaveriporukan kanssa yhden
ystävän luona askartelemassa. Kuvioleikkuria pääsin kokeilemaan ja sekös veikeä
laite oli. Inspiraatio kukki muutenkin aika kivasti. Laitampa niistä
luomuksista kuvia joskus myöhemmin.
4-6 annosta
250 g ricottaa
3 rkl raejuustoa
1 sitruunan
kuori
½ sitruunan
mehu
1 kourallinen persiljaa
hienonnettuna
½ valkosipulinkynsi
ripaus mustapippurirouhetta
1 tl yrittimerisuolaa/suolaa
4-6 avokadoa
Sekoita juustot, sitruunan kuori ja mehu, persilja, hienoksi
raastettu valkosipulinkynsi ja mausteet sekaisin kulholla. Anna maustua
jääkaapissa kelmun/kannen alla noin puoli tuntia.
Halkaise avokadot (1/ruokailija) ja poista siemen. Asettele
täytettä avokadon puolikkaille.
Lisäksi
250 g naudain
paistisuikaletta
suolaa
(ruususuola)
mustapippurirouhetta
rucolaa
Paista lihasuikaleet pannulla kypsiksi pakkauksen ohjeen
mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla oman mielen mukaan.
Asettele avokadon puolikkaat rucolapedille ja ympärille
lihasuikaleita.
Kommentit
Lähetä kommentti