Kreikkalaiset lihapullat

Tammikuun kuvia vielä vähän lisää.
Vähän on heikossa ollut ruuanlaittaminen viime aikoina kun on niin tuhoton kiire ollut. Opinnot ovat loppusuoralla, ampumahiihto jutuissa meni oma aikansa, joten kotona tulee lähinnä vain nukuttua. Sen lisäksi, että ruuanlaittoharrastus on jäänyt vähälle, myös muut harrastukset kuten kitara ja valokuvaus kärsivät, ukulelen opettelusta puhumattakaan. Edelleen osaan ottaa vain kaksi sointua. Mutta, jos ahkerasti teen opinnot loppuun, niin kesällä on sitten aikaa itselleni ja vain itselleni! En malta odottaa lomaa. Eka loma kymmeneen vuoteen! Aivan mahtavaa!
Avannossakin olen käynyt.
Tänään aloin käsittelemään graduaineistoani. Ihan helpolla aloittelin kuvaajien koneelle tallentamisella ja järkeistin aineistossa olevia tekstejä lyhennenimiksi :). Tämän viikon lisäurakkana on tehdä työpaikkahakemuksia vaikka minne. CV:n sain jo onneksi valmiiksi (lähes).

Vaikka kiirettä on pitänyt, olen sentään jotain ruokaa laittanut. Mamma toi kotoa lampaanjauhelihaa tuliaisina ja siitä keksin kokkailla kreikkalaisia lihapullia. Omnom, kun tuli hyvää :)!
 
Kreikkalaiset lihapullat:
noin 33 kpl pieniä lihapullia
4 annosta

2 rkl               oliiviöljyä (itse käytin Kolatun juustokuutioista jäljelle jäänyttä yrttiöljyä)
1                    kananmuna
½ dl               korppujauhoja
1 tl                 suolaa
                      pieni kourallinen persiljaa silputtuna
1 puska          voimakaan mintun lehtiä silputtuna
100 g             fetaa pieneksi murustettuna
2                    valkosipulinkynttä hienoksi silputtuna
500 g             lampaanjauhelihaa
½                   sitruunan hedelmälihat ja mehu (ei viipaleiden kalvoa)
                      margariinia paistamiseen

Sekoita öljy, kananmuna ja korppujauhot isossa kulhossa ja anna taikinan turvota noin 5 min. Sekoita loput ainekset joukkoon käsin ja anna maustua 10 min.

Pyörittele taikinasta pieniä sieviä lihapullia ja asettele ne esimerkiksi lautaselle odottamaan paistoa.

Kuumenna paistin pannu ja lisää siihen hieman margariinia. Paista pullat molemmin puolin keskikovalla lämmöllä noin 5 min tai kunnes ovat kauniin kullan ruskeita.

Kastike:
250 g             parsakaalia pieneksi pilkottuna
2½ dl             ruokakermaa
                      suolaa

Pannuun jää lihapullista rasvaa ja makuja, joita ei kannata tuhlata. Kypsennä parsakaalinpaloja pannulla ja lisää joukkoon ruokakerma ja siihen suola. Lisää lopuksi lihapullat.

Tarjoile: lisäksi pastaa ja pinaattisalaattia (35g babypinaattia, 140 kurkkua ja 1 tomaatti /syöjä). 

Kommentit

Suositut tekstit