Kolme hilloa...
Ihan hullua vauhtia on aika kulunut. Vastahan aloitin
kesätyöt ja nyt niitä on jäljellä enää kolme viikkoa… Siis mitä ihmettä!?
Erittäin fiiniä makkararuokaa ;). |
Mökillä on tullut tuhdattua kaiken aikaa ja viimeiset pari
viikkoa olen kotiuttanut itseäni uuteen kammariini.. (siitä lisää myöhemmin).
Helteistä olen nauttinut ja grillillä ja sen avustuksella on tullut
valmistettua ”herkkuaterioita”, mm. yksi aamu nousin jo puoli kuusi, jotta
ehdin paistamaan aamupalaksi *täydelliset kananmunat leipien päälle.
*Täydellinen paistettu kananmuna: Mausteeksi suolaa ja
pippuria. Koostumus: keltuainen näyttää kypsälle ja kiinteälle, mutta kun sen
leikkaa, keltuainen on valuvaa.. Na-Mi!
Edistystä tapahtuu myös käsityörintamalla. Villasukat, jotka
viime jouluntienoilla aloitin, ovat viimeinkin enää yhtä kärkeä vaille valmiit!
Mielenkiintoista aloittaa kutominen nyt kun on jo kolme viikkoa ollut hullut
helteet…
Kesäreissu tuli tehtyä Hedun © kanssa ihanaan
Naantaliin, jossa käytiin syömässä Trapin pihalla. Hyvää ruokaa, mutta täytyy
sanoa, että palvelu oli kyllä todella omituista. Muuten Naantalissa vain
kierreltiin ja kaarreltiin ja loppuilta makoiltiin meren rannalla ottamassa
ilta-aurinkoa. Merivesi oli 26 astetta lämmintä!! Siinä uiminen oli kyllä
ihanaa!
Black Angus Bongo Burger |
1. Kirsikkahillo:
2 l suomalaisia
kirsikoita
1 dl Disaronno-mantelilikööriä
250 g hillosokeria
Poista kirsikoita kivet ja laita ne kattilaan liköörin
kanssa. Kuumenna pikkuhiljaa kiehuvaksi. Lisää sokeri. Keitä hiljalleen 15 min.
Kuori vaahto pois. Jäähdytä 30 min välillä sekoittaen. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin.
Säilytä viileässä.
2.
Hedelmäpommihillo eli persikka-vadelmahillo
1 kg persikoita
250 g vadelmaa
1 vaniljatanko
250 g hillosokeria
Pese persikat ja huuhdo vadelmat. Kuutioi persikka pieniksi
paloiksi. Laita persikat kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna pikkuhiljaa
kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko, raavi siemenet pois ja laita ne ja tanko
persikoiden sekaan. Kiehauta persikoita 5 min. Lisää vadelmat ja kiehauta vielä
5 min. Kaavi vaahto pois ja anna jäähtyä puolituntia välillä sekoittaen. Poista
vaniljatanko. Kaada puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.
3.
Mansikka-mustikkahillo
1 l mansikoita
2,5 dl mustikoita
1 vaniljatanko
250 g hillosokeria
Perkaa ja pilko mansikat. Lisää mansikat ja mustikat
kattilaan sokerin kanssa kuumenna pikkuhiljaa kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko
ja kaavi siemenet hillon joukkoon. Lisää myös tanko hilloon. Keitä hiljalleen
10 min. Kaavi vaahto pois ja poista tanko. Anna jäähtyä puoli tuntia. Kaada
seos puhtaisiin hillopurkkeihin.
Tässä kirjotuksessa varisnki on niin kaikki kuvat laadultaan ja tyyliltään huipun huippuja ettei toista! :)
VastaaPoistaJa hilloki näyttää hyvältä! Nam!
Ite aattelin tehhä mehua syksyn marjoista :p
Kiitti :) Hillokuvat on viel otettu ihan tavis digikameral :P
Poista