Kolme hilloa...


Ihan hullua vauhtia on aika kulunut. Vastahan aloitin kesätyöt ja nyt niitä on jäljellä enää kolme viikkoa… Siis mitä ihmettä!?

Erittäin fiiniä makkararuokaa ;).
Mökillä on tullut tuhdattua kaiken aikaa ja viimeiset pari viikkoa olen kotiuttanut itseäni uuteen kammariini.. (siitä lisää myöhemmin). Helteistä olen nauttinut ja grillillä ja sen avustuksella on tullut valmistettua ”herkkuaterioita”, mm. yksi aamu nousin jo puoli kuusi, jotta ehdin paistamaan aamupalaksi *täydelliset kananmunat leipien päälle.

*Täydellinen paistettu kananmuna: Mausteeksi suolaa ja pippuria. Koostumus: keltuainen näyttää kypsälle ja kiinteälle, mutta kun sen leikkaa, keltuainen on valuvaa.. Na-Mi!

Edistystä tapahtuu myös käsityörintamalla. Villasukat, jotka viime jouluntienoilla aloitin, ovat viimeinkin enää yhtä kärkeä vaille valmiit! Mielenkiintoista aloittaa kutominen nyt kun on jo kolme viikkoa ollut hullut helteet…

Kesäreissu tuli tehtyä Hedun © kanssa ihanaan Naantaliin, jossa käytiin syömässä Trapin pihalla. Hyvää ruokaa, mutta täytyy sanoa, että palvelu oli kyllä todella omituista. Muuten Naantalissa vain kierreltiin ja kaarreltiin ja loppuilta makoiltiin meren rannalla ottamassa ilta-aurinkoa. Merivesi oli 26 astetta lämmintä!! Siinä uiminen oli kyllä ihanaa!
Black Angus Bongo Burger

Kesän aromeja tuli myös säilöttyä talteen. Tein kolmea eri hilloa:

1. Kirsikkahillo:
2 l                  suomalaisia kirsikoita
1 dl                Disaronno-mantelilikööriä
250 g             hillosokeria

Poista kirsikoita kivet ja laita ne kattilaan liköörin kanssa. Kuumenna pikkuhiljaa kiehuvaksi. Lisää sokeri. Keitä hiljalleen 15 min. Kuori vaahto pois. Jäähdytä 30 min välillä sekoittaen. Kaada hillo puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.

2. Hedelmäpommihillo eli persikka-vadelmahillo
1 kg               persikoita
250 g             vadelmaa
1                    vaniljatanko
250 g             hillosokeria

Pese persikat ja huuhdo vadelmat. Kuutioi persikka pieniksi paloiksi. Laita persikat kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna pikkuhiljaa kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko, raavi siemenet pois ja laita ne ja tanko persikoiden sekaan. Kiehauta persikoita 5 min. Lisää vadelmat ja kiehauta vielä 5 min. Kaavi vaahto pois ja anna jäähtyä puolituntia välillä sekoittaen. Poista vaniljatanko. Kaada puhtaisiin purkkeihin. Säilytä viileässä.
 
3. Mansikka-mustikkahillo
1 l                  mansikoita
2,5 dl             mustikoita
1                    vaniljatanko
250 g             hillosokeria


Perkaa ja pilko mansikat. Lisää mansikat ja mustikat kattilaan sokerin kanssa kuumenna pikkuhiljaa kiehuvaksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet hillon joukkoon. Lisää myös tanko hilloon. Keitä hiljalleen 10 min. Kaavi vaahto pois ja poista tanko. Anna jäähtyä puoli tuntia. Kaada seos puhtaisiin hillopurkkeihin. 

Kommentit

  1. Tässä kirjotuksessa varisnki on niin kaikki kuvat laadultaan ja tyyliltään huipun huippuja ettei toista! :)
    Ja hilloki näyttää hyvältä! Nam!
    Ite aattelin tehhä mehua syksyn marjoista :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Hillokuvat on viel otettu ihan tavis digikameral :P

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit