Maustevoi ja suklaamousse

Mökillä on tullut vietettyä paljon aikaa tänä kesänä. Sunnuntaina kutsuin ihanaakin ihanamman Hedun © kanssani mökkeilemään ja nauttimaan heinäkuun helteistä. Aluksi käytiin hieman ”soutelemassa” toisin sanoen röhnättiin veneessä ja otettiin aurinkoa. Sitten tehtiin vähän ruokaa, jonka jälkeen lämmitettiin sauna ja käytiin uimassa, syötiin vähän jälkiruokaa ja katsottiin elokuvaa.

Illan menu:
Naudan lehtipihvi maustevoilla ja plättyleivällä, täytettyjä herkkusieniä sekä vihreää salaattia. Jälkiruuaksi suklaamoussea mansikoilla.

Plättyleivän ohje onkin jo tuttu ja jaksan edelleen sen puolesta liputtaa. Tällä kertaa itsekin testasin sen grillissä. Hyvää tuli! Kaulin taikinapalan grillin vieressä aina sitä mukaan kun laitoin plätyn paistumaan. Grilli kannattaa myös pitää pienellä lämmöllä, ettei plätty pääse palamaan.

Maustevoi:

70 g               oivariinia
4                    valkosipulin kynttä
1/3                 puska persiljaa
                      ruususuolaa
                      pippuria
                      grillimaustetta

Raasta valkosipulin kynnet ja hienonna persilja. Sekoita ne oivariinin joukkoon. Lisää loput mausteet oman mielen mukaan.

Suolan määrää maustevoissa kannattaa miettiä sen mukaan kuinka suolaista lihasta haluaa. Jos aikoo maustaa itse lihaa suolalla (niin kuin itse tein), ei maustevoista kannata tehdä kovin suolasta.


Lisäksi söimme savuporosulatejuustolla täytettyjä ja pekoniin käärittyjä herkkusieniä, grillattuja sipuleja sekä salaattia: rucolaa, pinaattia, kirsikkatomaattia, sipulinvarsia, kurkkua ja fetaa. Koko komeuden kruunasi granaattiomena, joka on niin hyvää lihan kanssa syötynä ja toimi myös vähän niin kuin salaatinkastikkeen roolissa.

Vatsalaukun makeavarasto täytettiin lopuksi suklaamoussella, joka resepti on näinkin yksinkertainen:

Suklaamousse:
2 annosta

100 g             tummaa suklaata
1 tl                 vaniljasokeria
2 dl                kuohukermaa
                      mansikoita

Mittaa ½ dl kermaa kattilaan ja pilko suklaa joukkoon. Kuumenna hiljalleen liedellä kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Lisää joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä.


Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja sekoita se jäähtyneen suklaan kanssa sekaisin. Koristele mansikoilla.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit