Pinaatti-fetalihapullat

Matkalla Koskelle.
Huijasin! Ei tulekaan vaahtokarkkien reseptiä vielä vähään aikaan, koska harmikseni tajusin, että jätin reseptin vanhempieni luokse Saloon. Note to myself: kirjoita kaikki saman tien koneelle ylös! Koska opintoni tuntuvat saavan aivan surkean alun heti toisesta opiskelupäivästä lähtien, niin piristän itseäni lihapullilla, joihin inspiraatiota olen saanut uudesta lihapullakirjastani. Tarjolla olisi pinaatti-fetalihapullia ja porkkanaperunamuusia. Jälkiruuaksi tein eilen suklaajäädykettä ;).
Toiseksi viimeinen ilta Salossa: pyjamabileet med Hedu <33

Pinaatti-fetalihapullat
Uuni: 200 asetta
20-30 min
n. 21 isoa lihapullaa
 
3                    kananmunaa
1 dl                korppujauhoja
1 dl                kevyt maitoa
1                    iso sipuli pieneksi silputtuna
2 rkl               kuivaa valkoviiniä
100 g             pinaattia hienoksi silputtuna
1 ruukku        basilikanlehtiä hienoksi silputtuna
200 g             fetaa (pala, pieniksi paloiksi leikattuna)
2                    valkosipulinkynttä hienoksi raastettuna
3 tl                 suolaa
2 ml               timjamia
                      pippuria
400 g             naudan jauhelihaa
1 rkl               oliiviöljyä

Sekoita kulhossa maito, korppujauhot ja kananmunat ja jätä turpoamaan.

Kuullota sipuleita kuumalla pannulla valkoviinissä. Lisää joukkoon pinaatti ja kypsennä sitä pari minuuttia. Laita sivuun jäähtymään. Laita uuni kuumenemaan.

Sekoita turvonneiden korppujauhojen joukkoon basilikanlehdet, pinaatti-sipulisekoitus, mausteet. Tarkista maku. Lisää lopuksi jauheliha ja loraus öljyä. Pyörittele massasta parisenkymmentä lihapullaa ja paista niitä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Porkkanaperunamuusi
3-4 annosta

6                    pientä perunaa
4                    keskikokoista porkkanaa
1 dl                kuumaa maitoa
1½ tl              suolaa
1 rkl               margariinia

Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa porkkanat pienemmiksi paloiksi (esim. kolmeen osaan).


Keitä perunoita 10 min, lisää sekaan porkkanat. Kiehauta kypsiksi. Kaada vesi pois ja survo perunat ja porkkanat sähkövatkaimella tasaiseksi muusiksi (porkkanat eivät mene ihan tasaiseksi). Lisää suola, maito ja margariini. Vatkaa tasaiseksi. 


Kommentit

Suositut tekstit