Maalaistomaattipiirakka

Voi miksi aika rientää niin kovaa vauhtia?! Ahdistus ihan iskee kun ajattelee kaikkea, mitä en ole saanut aikaan! Gradu ei etene niin kuin voisi toivoa ja tentittävät kirjat vain pölyttyy hyllyssä. Töitä sentään on taas saanut tehdä… Onneksi sentään duunihommat saa aikaan tunteen, että saan aikaan jotain hyödyllistä. Ihan mahtavaa on ollut taas opettaa tulevaisuuden aivoja :).

Tämän kuukauden aikana on tullut tehtyä myös suuria hankintoja. Meet El Papi ;).

Tämän kuukauden aikana tuli myös osallistuttua viime vuonna vuosittaiseksi perinteeksi muodostuneeseen kääpäralliin! Voittaja joukkueessa oli hyvä hymyillä ;) varsinkin kun itse tunnistan kolme kääpälajia niistä 38 (vai kuinka se nyt oli) lajista, jotka joukkueemme löysi :DD.
 
 Maalaistomaattipiirakka:

Pohja:
1½ dl             grahamjauhoja
2 dl                vehnäjauhoja
                      ripaus suolaa
1                    kananmuna
4 rkl               oliiviöljyä
3 rkl               lämmintä vettä

Täyte:
4                    valkosipulinkynttä
450 g             sipulia
500 g             paseerattua tomaattia
1½ tl              timjamia
                      pippuria
130 g             Roquefort-homejuustoa
1                    iso puska basilikaa
700 g             tomaatteja
                      oliiviöljyä pinnalle

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää joukkoon kananmuna, öljy ja vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä 15 minuuttia.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pilko sipulit ohuiksi suokaleiksi. Silppua valkosipulit hienoksi silpuksi. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti ja mausteet. Hauduta ja tarkista maku. Viipaloi tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Silppua basilikanlehdet karkeaksi silpuksi.


Levitä taikina käsin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä päälle sipuliseos, basilikanlehdet, homejuusto ja lopuksi tomaattiviipaleet. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä. Paista uunin keskitasossa 45 min. 

Kommentit

Suositut tekstit