Pinaatti-Fetapiirakka

Kauheasti on kulunut aikaa siitä, kun viimeksi tänne kirjoittelin. Syntymäpäivien part kakkosta vietettiin tuossa taannoin virallisen syntymäpäivän jälkeen. Olimme mökillä saunomassa ja uimassa. Lahjaksi tuli ehkä über-hienoin tupperwaren yritti(sipuli)silppuri. Kiitokset siis siitä! :) Se onkin sen jälkeen ollut kovassa käytössä niin sipulin silppuamisessa kuin esim. keksien murustamisessa.

Tosiaan syntymäpäivälahjaksi sain muutakin kivaa keittiökamaa, joita esittelen myöhemmin :). Suuret kiitokset kaikista muistamisista!

Syntymäpäivä part kakkosessa tarjolla tosiaan oli sitten pinaatti-fetapiirakkaa ©. Olen jo joskus vuosi sitten ensimmäisen kerran kyseisen piirakan leiponut ja huomasin tuossa, että reseptikirjaan olen jopa joskus merkannut että yksi viidesosa piirakkaa sisältää 300 kcal. Ei siis ihan hirveän paljon jos pienen slaissin ottaa, mutta juuri sopivasti, jos esim. ottaa piirakkaa evääksi kouluun tai töihin.

Pinaatti-Fetapiirakka
Uuni: 200 astetta, 15 min ® 225 astetta, n. 15 min

Pohja:
2,5 dl             ruisjauhoja
0,5 dl             vehnäjauhoja
1 tl                 leivinjauhoja
1 tl                 suolaa
1 dl                kylmää vettä
25 g               sulatettua margariinia

Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.

Lisää vesi ja margariini kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi (jos seos ei muovaudu yhtenäiseksi taikinaksi, seos on luultavasti liian kuivaa… lisää siis HIEMAN vettä (max. 0,5 dl)).

Levitä taikina (voideltuun) piirakkavuokaan.

Täyte:
3                    pientä punasipulia
200 g             fetaa
1 prk              Créme bonjour cuisine: valkosipuli & yrtit
1 prk              kermaviiliä
0,5 dl             täysmaitoa
1 tl                 suolaa
3 tl                 rouhittua mustapippuria
5                    kananmunaa
1 rasia            kirsikka tomaatteja / 2-3 isoa tomaattia
150 g             babypinaattia (hienonnettuna)

Pilko kaksi sipulia renkaiksi/puolirenkaiksi ja ruskista ne pannulla.

Pilko feta kuutioiksi ja puolita kirsikkatomaatit/ viipaloi isot tomaatit. Pilko yksi sipuli renkaiksi

Sekoita kulhossa maito, créme bonjour cuisine, kermaviili, suola ja pippuri sekä kananmunat.

Levitä paistetut sipulirenkaat, feta ja pinaatti piirakkavuoan pohjalle. Kaada kananmunaseos täytteiden päälle.

Asettele tomaattit ja paistamattomat sipulirenkaat täytteiden päälle.


Paista uunin keskitasolla ensin 15 min, jonka jälkeen nosta lämpötilaa ja paista piirakkaa vielä n. 15 min. Piirakka on valmis, kun kananmunaseos on hyytynyt kokonaan. Jos tuntuu, että päällinen tai reunat meinaa palaa, ennen kuin kananmunaseos on kunnolla hyytynyt, peitä piirakka foliolla. 


Kommentit

Suositut tekstit